Cabotagetransport

Listar alla artiklar taggade med: Cabotagetransport

Jul-strul ledde till otillåtet cabotage för tyskt åkeri

Bode Spedition kör huvudsakligen intermodala transporter, men under semestertider störs deras planering. Det leder till att ett ekipage utför fyra otillåtna cabotagetransporter. Bode Spedition säger att de tar till sig kunskapen de nu fått.
Wabco

Två ekipage klampades i Västerås

Under tisdagen den 1 december arbetar Västerås yrkestrafikgrupp på kontrollplats Karleby och de behöver inte leta efter arbete. Ett otal böter för hastighetsöverträdelser, lastsäkringsbrister, obetalda vägavgifter, avsaknad av förartillstånd och mycket annat, landar på cirka 15 000 kronor. Därutöver blir det två sanktionsavgifter om 40 000 kronor vardera för otillåtet cabotage tillika klampning av de båda.
Prenumeration 2020-09

Kombitransport landade i otillåtet cabotage

Att Förvaltningsrätten gav Samskip Sia rätt i deras tolkning av ”närmast lämpliga omlastningsstation”, hindrar inte yrkestrafikgruppen i Eskilstuna att fortsätta rapportera kombitrafik som faller utanför direktivet. Istället har de vässat rapporteringen och gjort den mer omfattande och detaljerad. Den 2 september var det åter dags för ett välkänt företag att rapporteras.
Prenumeration 2020-09

Delivery notes är inte detsamma som fraktsedlar

Fredagen den 14 augusti arbetade Eskilstunas yrkestrafikgrupp utmed riksväg 55 vid Lundboskär, nära gränsen mot Uppland. Klockan 10.00 tog de in en polsk dragbil med svensk trailer för en rutinkontroll. Trailern var tom och kör- och vilotiderna var utan anmärkning. Ändå blev detta ett otillåtet cabotage.
HBA Fordonsteknik AB

Kombitrafik blev otillåtet cabotage

Alla kan vi göra fel, vara oaktsamma, men om man huvudsakligen kör en viss typ av transport kan det tyckas att det borde infinna sig en viss rutin och med rutinen kunskap om vilka dokument som behövs och hur dessa ska fyllas i. Vi ser alltför ofta hur det brister och frågan är om det endast är speditörens ansvar.
Wabco