Som lyssnare kan du i den här podden förvänta dig att innehållet kommer att vandra i samma fotspår som Proffs redaktionella innehåll i övrigt, alltså med stort fokus på transportfusket. Men vi kommer också att prata om branschens positiva sidor, precis som vi ofta gör (inte minst) i den tryckta versionen av tidningen.

Därför lägger sig djurrättsaktivisterna framför lastbilarna

LYSSNA NU!

I En Riktig Chaufförspodd den här gången har vi träffat djurrättsaktivisten Martin Smedjeback. På andra sidan bordet sitter LRF:s Henrik Sporrong Esbjörnsson och EU-parlamentarikern Peter Lundgren, som bland annat är skuggrapportör i djurskyddsfrågor i Bryssel..

Martin Smedjeback är ordförande i föreningen Save Moment Sverige. Han har tidigare varit med i ”Tomma burar”, som till exempel manifesterade i Kristianstad för några år sedan. I efterdyningarna av den aktionen åtalades och fälldes såväl en chaufför som en aktivist av domstolen.

Men vad vill aktivisterna egentligen åstadkomma? Finns det någon som helst logik i deras sätt att visa sitt missnöje – och vore det egentligen inte bättre om man lät företag som sysslar med djurtransporter och köttproduktion få arbeta i fred så länge man håller sig inom lagens ramar – och istället påverka våra politiker?

Hur går tankarna hos LRF och deras medlemmar? Och vad gör man från EU-håll för att djuren ska få så goda förhållanden som möjligt under till exempel transporterna?

Våra gäster är så klart inte alldeles överens, men ser ändå positivt på det faktum att de fick möjlighet att mötas och diskutera det kontroversiella ämnet. Något som enligt gästerna är helt unikt och som de aldrig någonsin tidigare har gjort.

Lyssna på det här avsnittet, som vi presenterar i samarbete med:


Tidigare avsnitt

Gå in och lyssna på avsnitten som vi har publicerat tidigare. Du hittar dem här!


Vem vill du höra i En RIKTIG Chaufförspodd?

Nu vill vi veta vem du tycker att vi skulle bjuda in till diskussion i studion. Skicka ett mejl till oss på adressen podd@vagpress.se och ge förslag på personer, företag, myndigheter och så vidare!
Motivera gärna varför du vill att vi ska göra det specifika avsnittet och ge förslag på frågor som du vill att vi tar upp i just ”ditt podd-avsnitt”.

Prenumerera och visa att du är engagerad!

Tidningen Proffs jobbar envist för att lyfta branschfrågorna i syfte att skapa medvetenhet om de problem som riskerar att slå omkull svensk transportnäring.
Vi gör detta genom fyra olika kanaler; Den tryckta tidningen, Webben, Webb-TV och Podd.


Visa att du är engagerad – stötta oss i vårt arbete genom att PRENUMERERA PÅ PROFFS!

Lyssna i Google Podcasts