En RIKTIG Chaufförspodd

Som lyssnare kan du i den här podden förvänta dig att innehållet kommer att vandra i samma fotspår som Proffs redaktionella innehåll i övrigt, alltså med stort fokus på transportfusket. Men vi kommer också att prata om branschens positiva sidor, precis som vi ofta gör (inte minst) i den tryckta versionen av tidningen.

 

Så ser era nya kollegor på sin framtid i vägtransportbranschen

Lyssna nu!

I Sverige – och i hela Europa för den delen – råder chaufförsbrist. Vi har hört det många gånger. Men varför är det så svårt att rekrytera nya förare? Innebär det att landets alla transportgymnasium gapar tomma – och att skolans personal ränner runt på stan med flygblad för att locka till sig elever?

I det senaste avsnittet av En Riktig Chaufförspodd har vi gästats av Fanny Ekström och Alfred Urell som går sitt tredje år på Kristinehedsgymnasiets transportutbildning i Halmstad.

Med oss vid mikrofonerna har vi även läraren Jörgen Nilsson som har lång erfarenhet av livet som åkare och chaufför.

Hur ser egentligen ungdomarna på sitt framtida yrke? Och vilka förväntningar har de – och hur ser en erfaren åkare på deras planer?

Vi på tidningen sticker inte under stolen med, att om det nu är så att våra tre gäster representerar svensk transportutbildning över lag, då känns det verkligen hoppfullt inför framtiden…

Inslaget presenterar vi i samarbete med: NTM – Quality On Wheels


Tidigare avsnitt

Gå in och lyssna på avsnitten som vi har publicerat tidigare. Du hittar dem här!


Vem vill du höra i En RIKTIG Chaufförspodd?

Nu vill vi veta vem du tycker att vi skulle bjuda in till diskussion i studion. Skicka ett mejl till oss på adressen podd@vagpress.se och ge förslag på personer, företag, myndigheter och så vidare!
Motivera gärna varför du vill att vi ska göra det specifika avsnittet och ge förslag på frågor som du vill att vi tar upp i just ”ditt podd-avsnitt”.

Prenumerera och visa att du är engagerad!

Tidningen Proffs jobbar envist för att lyfta branschfrågorna i syfte att skapa medvetenhet om de problem som riskerar att slå omkull svensk transportnäring.
Vi gör detta genom fyra olika kanaler; Den tryckta tidningen, Webben, Webb-TV och Podd.


Visa att du är engagerad – stötta oss i vårt arbete genom att PRENUMERERA PÅ PROFFS!

Lyssna i Google Podcasts