Grovt rattfylleri

Listar alla artiklar taggade med: Grovt rattfylleri

Grovt rattfull chaufför stoppades efter tips från allmänheten

Trafikanter på E6 ringde idag till polisen om ett trailerekipage som vinglade fram på motorvägen i höjd med Kungälv norr om Göteborg. Ekipaget var på väg söderut och när polisen får stopp på chauffören visar det sig att det handlar om en grov rattfylla.
Trako Jul 2019

Polsk chaufför överklagar fängelsedom för grov rattfylla

En grov rattfylla i lastbil stoppas i Sundsvall den 13 december. Föraren döms till fängelse, men överklagar till Hovrätten dagen innan domen vinner laga kraft. Nu laddar åklagaren om för en ny omgång och siktar på en skärpning av tingsrättens dom.

Yara

Polsk chaufför dömd till 4 månaders fängelse för grovt rattfylleri

En grov rattfylla i lastbil stoppas i Sundsvall i december 2017 och föraren har nu fått sin dom. Det visar sig att han har mer på sitt samvete än rattfylleri när det är dags för förhandlingar i tingsrätten.

Hultsteins

Dubbelfylla på E20 gav två månaders fängelse

En estländsk lastbilschaufför har dömts till fängelse i två månader sedan han två gånger samma dag ertappats med att köra berusad på E20.

Aspök

Litauer hade 2,41 promille

I lördags, den 8 februari, vid 23-tiden, körde ett trailerekipage in på Q8 vid Glumslöv strax söder om Helsingborg. Han hamnade ute på gräset och kom inte loss varpå personal ringde polisen. När de anlände, visade sig chauffören vara så berusad att han knappt kunde stå på benen.

Trako Jul 2019

Chaufför i dubbelbestraffningstvist

Tiotusentals domar kan komma att omprövas

En 62-årig lastbilschaufför åtalades och dömdes för grovt rattfylleri, och fick senare körkortet indraget. Det var ett brott mot dubbelbestraffningsförbudet, han straffades ju två gånger för samma gärning, hävdade han och överklagade. Högsta förvaltningsdomstolen har nu beslutat att pröva frågan om åtal är ett hinder för körkortsåterkallelse.
Skulle 62-åringen få rätt kan det leda till att tiotusentals domar liksom beslut om indragna körkort måste omprövas.

VBG onspot

Polsk chaufför hade nästan tre promille i blodet

Polisen i Katrineholm stoppade tidigt i går förmiddag en lastbil med släp sedan vittnen ringt in om det man kallade vinglig körning.

Daf