Grov rattfylla och vårdslöshet i trafik för litauisk lastbilschaufför

Med 2,46 promille klarar den litauiske lastbilschauffören inte av att hantera sitt trailerekipage med en last av cirka 20 ton. Den vingliga och farliga färden bevittnas av flera personer och slutar i en trädgård. Mannen har nekat till att han körde ekipaget, men har suttit frihetsberövad sedan den 21 januari. Nu väntar tingsrätten eftersom åtal har väckts.

Den 21 januari vid 17-tiden sker en trafikolycka som innebär att ett trailer ekipage från Litauen kör in i en trädgård. I Vetlandaposten (lås artikel) läser vi att redan innan den slutgiltiga olyckan skedde, hade en person ringt 112.

Inringarna berättar om ett ekipage som vinglar på riksväg 47 mellan Kvillsfors och Järnfors och att ekipaget med nöd och näppe undvikit att kollidera med andra trafikanter, grenslat en refug och kör ner en trafikskylt innan det till kör in i en trädgård där färden tar slut.

En kvinnlig personbilist klarar precis att undvika en kollision med ekipaget och när det står still, springer hon fram till hytten och ser då föraren hänga över ratten. När hon öppnar dörren är föraren, enligt kvinnan, aggressiv och hotfull mot henne. Däremellan ”tuppar han av”.

En förare som körde bakom ekipaget säger att det var nära en kollision vid fem tillfällen och vid flera tillfällen var ekipaget ute i vägrenen och körde. Dessutom var belysningen släckt på ekipaget.

Föraren är en man i 50-års åldern och han har varit frihetsberövad sedan händelsen och nu väcks åtal. Vi talar med aktuell åklagare som rubricerar händelsen som grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Åtal har väckts och nu inväntar vi domen i tingsrätten och får således återkomma i ärendet.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-11 15:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Grov Vårdslöshet i Trafik Grovt rattfylleri Polis Rattfylla Tingsrätt