Den ukrainske föraren sitter i skrivande stund i polishuset i Göteborg för tillnyktring. Foto: Kjell Andersson

Grovt rattfull chaufför stoppades efter tips från allmänheten

Trafikanter på E6 ringde idag till polisen om ett trailerekipage som vinglade fram på motorvägen i höjd med Kungälv norr om Göteborg. Ekipaget var på väg söderut och när polisen får stopp på chauffören visar det sig att det handlar om en grov rattfylla.

Det var vid 11-tiden i dag som polisen stoppade på det polska ekipaget, strax söder om Stigs Center i Göteborg.
– Det var en IGV-patrull som stoppade framfarten och som sedan hörde av sig till oss för att få hjälp med bland annat förflyttning av ekipaget, förklarar trafikpolis Kjell Andersson i Göteborg.

Två bilinspektörer åker till platsen och tar därefter med sig både dragbil och trailer till kontrollplatsen i Arendal.
– Vi kunde efter att ha kontrollerat frakthandlingar och färdskrivare konstatera att han kört från Kungälv idag. Han hade kört cirka 40 minuter innan kollegorna lyckades få stopp på honom.

Provtagningen på polishuset visade att den ukrainske föraren hade 1,56 promille vilket betyder grovt rattfylleri.
– Han ligger just nu för tillnyktring i polishuset och hans körkort har man omhändertagit, berättar Kjell Andersson vidare.

Enligt vad tidningen Proffs erfar så lär chauffören sannolikt anhållas och sedan häktas. Den troliga straffpåföljden blir fängelse. Ett straff som mannen i så fall omgående kommer att få avtjäna i häktet.

Allmänhetens telefonsamtal idag kan ha förhindrat en svår trafikolycka.
– Absolut. Det är bra att folk hör av sig när de ser fordon som vinglar. Många gånger har vingligheten andra förklaringar än rattfylla. Det kan röra sig om att föraren håller på att greja med mobiltelefonen, datorn eller att vederbörande bläddrar i frakthandlingar eller annat. Men det är bättre att ringa en gång för mycket, avslutar Kjell Andersson.

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-08 13:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Grovt rattfylleri IGV-polis Trafikpolisen Trafiksäkerhet Transportfusket