Genrebild. Foto: Göran Rosengren och Ystads tingsrätt (montage) Genrebild. Foto: Göran Rosengren och Ystads tingsrätt (montage)

Chaufför från Belarus döms till fängelse för grovt rattfylleri av Ystads tingsrätt

En chaufför från Belarus stoppades den 2 juli på Travemündeallén i Trelleborg. Utandningsprovet visade positivt och den efterföljande analysen visade att mannen hade en alkoholkoncentration i blodet på 2,07 promille.

Han greps och anhölls samma dag. Dagen därpå häktades han, misstänkt för grovt rattfylleri. Därefter hölls han kvar i häktet i avvaktan på det rättsliga efterspelet.

Chauffören har enligt tingsrätten i förhör uppgett att han ”har druckit 10 cl vodka under färjeresan mellan Polen och Sverige. Han vet inte hur det kommer sig att alkoholkoncentrationen i hans blod var så hög. Han kände sig inte påverkad när han körde.”.

Trots chaufförens frågetecken dömde Ystads tingsrätt honom i mitten av juli till två månaders fängelse. Chauffören ska dessutom betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt 400 kronor till staten för provtagning och analys.

Om artikeln

Publicerad: 2022-08-10 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Grovt rattfylleri Rättsfall Trelleborgs Hamn Ystads tingsrätt