fängelse

Listar alla artiklar taggade med: fängelse

Chaufför hade elchockvapen för skydd – fick fängelse

En lastbilschaufför från Skottland hade ett elchockvapen och pepparspray i hytten för att ha som skydd efter att illegala migranter tidigare brutit hans arm under en attack i Frankrike. Nu får han fängelse i 18 månader.

Fängelse för brittisk chaufför efter dödskrasch

Lastbilsföraren dödade en kvinna när han körde på hennes havererade personbil som stod vid vägkanten. Nu väntar fängelse och körkortsindragning.

Dödsolycka i Storbritannien ger spansk förare fängelse

En spansk lastbilsförare får fängelse i två år efter att orsakat en dödsolycka genom att köra på fel sida på en motorväg.

Brittisk transportchef dolde fängelsestraff – diskvalificerades

En brittisk transportchef har diskvalificerats på grund av att han i samband med en anställning dolde att han dömts för tre allvarliga brott. Precis som Sverige, har även Storbritannien regler för ”gott anseende” för att få driva transportverksamhet.

Brittisk förare läste Facebook under körning – dödade två

En lastbilschaufför körde in i en mindre skolbuss efter att ha läst på Facebook medan han körde. En ung pojke och hans lärarassistent dödades. Föraren har fått fängelse.

Fängelse för två berusade förare som körde mot trafiken

Två förare, en litauisk och en förare officiellt från Moldavien, men utan fast adress där, körde sina trailerekipage mot färdriktningen på A19. Båda var berusade och andra trafikanter fick vidta åtgärder för att inte kollidera med de båda ekipagen.

Danmark rekryterar chaufförer – från fängelset

Chaufförsjobb tilltalar många interner på danska fängelser. Internerna får i dessa veckor därför besök av transportbranschens roadshow som presenterar transportsektorns goda arbetsmöjligheterna för dem.

Konfiskerade två lastbilar och satte tre förare i fängelse

I Danmark ligger rättsväsendet och trafikpolisen inte på latsidan. Konfiskerade lastbilar, fängelse, utvisningar och rejäla böter har nyligen delats ut till bulgarer och makedonier.

Nya uppseendeväckande rättsfall – varje dag

Rättsligt händer något varje dag som väcker uppmärksamhet. Nyligen har jag varit i Luleå och Piteå och följt styckmordsmålet från Boden, där domen kom häromdagen. Den 22-årige tilltalade befanns skyldig till mord och fick fängelse i fjorton år. Den mördade unga kvinnans anhöriga får ett livslångt lidande.