Foto: Spanska Civilgardet. Foto: Spanska Civilgardet.

Europol fann klonade betalkort avsedda för chaufförer

En Europol-utredning som även involverade tjänstemän från Frankrike och Spanien, har lett till gripandet av sju personer misstänkta för kloning av kort som ska användas av lastbilschaufförer som arbetar för oseriösa företag. Fyndet ledde till att sju personer greps.

Bilder som släpptes av Spaniens civilgarde visar kloningsmaskiner som beslagtagits av polisen samt 185 kort klonade eller redo att klonas. Poliserna beslagtog också två skjutvapen, falska eurosedlar på totalt 1 200 euro, samt legitima sedlar till ett värde av 6 000 euro.

Två av de ovan nämnda sju arresteringarna gjordes i Reus (Tarragona), en i Castellón, en i Zaragoza, en i Martorell (Barcelona) och två i Las Landas (Frankrike).

Utredningen fann att samma företag som hade använt de klonade korten för bränsle också var ansvariga för tobakssmuggling.

Enligt den spanska vägtransportwebbplatsen El Diario De Transporte, som hänvisar till poliskällor, avslöjade utredningen en företagsstruktur som utformats så att företaget som drar nytta av bedrägeriet skulle kunna undandra sig juridiskt ansvar för sina handlingar.

Polisen lyckades också identifiera personerna som hade klonat betalkorten som senare användes av lastbilschaufförer som körde för de oseriösa företagen, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-06-07 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: fängelse Klonade Betalkort Lastbilschaufför Oseriösa Åkerier Polis Spanska Civilgardet Tobakssmuggling