Foto: Pxhere. Foto: Pxhere.

Chaufför fick betala högt pris för fusk

En litauisk chaufför som arbetade i Danmark fick betala ett högt pris för att ha fuskat med färdskrivaren. Det blev fängelse, böter, körkortsomhändertagande och utvisning.

Den lokala danska tidningen Avisen berättar om en litauisk chaufför som fuskat med sin färdskrivare medan han utförde körningar i Danmark. Han kom inte själv till domstolsförhandlingarna, men befanns skyldig på totalt 21 olika punkter.

Ärendet tar sin början när föraren blir invinkad för kontroll på en rastplats i Danmark. Då upptäcker man att föraren använder sin fars förarkort och hade så gjort vid sju tillfällen i syfte att kringgå kör- och vilotiderna.

Som ett resultat av de överträdelserna tillsammans med 14 andra överträdelser, döms föraren till 30 dagars fängelse och böter om motsvarande strax över 60 000 svenska kronor.

Att föraren dessutom får körförbud i Danmark under 6 månader blir irrelevant eftersom han efter att ha avtjänat fängelsestraffet, inte får återvända till Danmark på sex år.

Det litauiska åkeriet har tidigare fällts för färdskrivarfusk och då fått betala motsvarande över 321 000 svenska kronor, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-19 11:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Böter fängelse Färdskrivarfusk Kör- och vilotider Polis Tungvogncenter Utvisning