Genrebild. Foto: Tommy Holl, arkiv Genrebild. Foto: Tommy Holl, arkiv

Två års fängelse för dieseltjuvar – i Italien

Den italienska polisen på väg har vidtagit åtgärder för att motverka dieselstölder på rastplatser och parkeringsplatser i regionerna Piemonte och Aosta Valley. Det har lett till bland annat att två personer som stulit diesel från en lastbil dömdes inom 24 timmar efter att de gripits.

Enligt den lokala nyhetstidningen Il Piccolo var det runt halv tolvtiden natten mot den 6 april som två rumänska chaufförer ertappades med att stjäla diesel från en ukrainsk lastbil på en rastplats. Enligt polisen var det cirka 300 liter diesel som stulits och den ukrainska föraren av det bestulna fordonet hävdar att han varit helt omedveten om vad som hänt.

Efter att ha stulit dieseln, begav sig männen i den rumänienregistrerade lastbilen iväg med riktning Turin, men ganska snart stoppades ekipaget av polisen. I lastutrymmet fann man behållare för stulen diesel samt en pump och annan utrustning för att snabbt kunna slanga diesel ur andra fordon.

De två männen arresterades omedelbart och redan nästa dag dömdes de till fängelse i två år av domstolen i Alessandria som även ålade männen att betala böter om motsvarande cirka 2 267 svenska kronor, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-13 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld Dieseltjuv domstol fängelse Slangning