Foto: Genre/Tommy Holl Foto: Genre/Tommy Holl

15 månaders fängelse för dieseltjuv i Belgien

Dieseltjuven dömdes till fängelse i 15 månader och även till att betala åkerierna över motsvarande cirka 63 590 svenska kronor i ersättning. Dessutom fick han böter på motsvarande cirka 4 460 svenska kronor.

Enligt den belgiska nyhetsportalen nieuwsblad.be, gjorde sig tjuven skyldig till att stjäla diesel från lastbilar i belgiska Turnhout-området.

Vid ett tillfälle i september förra året ingick mannen i en grupp som stal 200 liter diesel från en lastbil. Polisen lyckades spåra bilen som användes vid stölden vilket ledde till upptäckten av brottslingens adress. Där påträffades plastdunkar fyllda med diesel hemma.

Det framkom också under utredningen att samma person hade varit ansvarig för att ha stulit 480 liter diesel från ett annat åkeri. Utöver det befanns han skyldig till att ha stulit en TV från en stormarknad i hans hemstad samt två bilbatterier från en butik i staden Retie. Utöver allt detta befanns mannen vara i besittning av illegala droger.

Förra veckan dömde domstolen tjuven till ett fängelsestraff på 15 månader och böter samt att han måste betala åkerierna ersättning, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-14 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Belgien Böter Dieseltjuv fängelse Skadestånd