NLF

Listar alla artiklar taggade med: NLF

Jim Klungnes, YTF:

”Det nya är att hämta förare från länder utanför EU”

Utländska förare ska ha norsk minimilön när de kör cabotagetransporter inne i Norge, men så ser verkligheten långt ifrån ut. Yrkestrafikkforbundets, YTF, gränsundersökningar sätter fingret på lönedumpningen som konkurrerar ut seriösa åkerier. Förarna kommer från länder allt längre österut, även Asien och så kan kapplöpningen mot botten fortsätta.

Norge utvecklar Fair Transport vidare

Efter ett och ett halvt år av certifiering, kvalitetssäkring och uppföljning, kan Norges Lastebileier-Forbund (NLF) konstatera att så många som 200 företag har uppnått Fair Transport-status. Nu tar man Fair Transport ett steg vidare.

Ny standard i Norge för frakt av fisk

Norges Lastebileier-Forbund och Sjømatbedriftene har undertcknat en nationell branschstandard som ska få bukt med fiskvatten som rinner ut från lastbilar och där skapar ishalka på vägarna. Standarden innehåller åtta konkreta åtgärder som kommer att bidra till att förbättra trafiksäkerheten, minska föroreningar i miljön, bättre livsmedelskvalitet och att kunna göra transportköparen ansvarig.

Norsk lagändring kan leda till mer jämlik konkurrens på vägarna

Igår gjorde norska Stortinget en lagändring som kan leda till mer jämlika konkurrensvillkor inom transportbranschen.

NLF: Viktigaste rapporten om säkerhet på väg på länge

Resultatet i en rapport från Norwegian Accident Board om allvarliga olyckor med lastbilsekipage, visar att det finns en stor förbättringspotential för transportföretag och hur de arbetar med trafiksäkerheten.

Vlantana Norge: ”Tillstånden lämnas tillbaka på vårt initiativ”

Turerna har varit och fortsätter att vara många runt Vlantana Norge AS. Vad är sant och vad är inte sant? Motstridiga uppgifter ska ha lämnats in till Statens Vegvesen och Arbeidstilsynet och fordon har tagits i beslag för att säkra tillgångar. Och hur är det med tillstånden? Har de dragits in eller lämnar de själva in dem eller både och? Ett överklagande kommer att ske och en stämningsansökan ligger i luften.

Chaufför räddade livet på personbilist som somnade under färd

Det har stormat rejält runt Vlantana Norge AS under en tid. Allt har emellertid inte varit nattsvart. En av företagets chaufförer agerade nyligen rådigt och räddade förmodligen livet på en norsk personbilist som somnat vid ratten och kommit över på fel sida.

Vlantana: Vi erkänner att vi har gjort fel

Det har stormat runt Vlantana en tid och det med rätta. Vlantana Norges ledning medger att de felaktigheter som påkommits i företaget stämmer. Särskilt felen som rör arbetstiderna. En representant säger till lastebil.no, att man inte hade tillräckliga kunskaper om regelverket.

Uppmärksammat ”Bring”-ärende ska avgöras i Danmark

En rumänsk chaufför anställd hos Brings slovakiska dotterbolag Bring Trucking har stämt sin arbetsgivare för att ha betalat olagligt låga löner. Nu har danskt rättsväsende bestämt att ärendet ska avgöras i Danmark och inte i Slovakien så som Bring önskade.

Nu blir transporterna dyrare – i Norge

Efter ett år med hög kostnadstillväxt för transportbranschen måste samhället nu räkna med ökade fraktkostnader. ”Kvalitet kostar. Konsekvenserna av jakten på låga priser, ser vi just nu ute på vägarna” säger direktören på Norges Lastebileier-Forbund, NLF.