- De nya kriterierna kommer att ge företagen ännu större utbyte av certifieringen, säger Eivind Karikoski, projektledare för Fair Transport i NLF. Foto: Jamieson Pothecary

Norge utvecklar Fair Transport vidare

Efter ett och ett halvt år av certifiering, kvalitetssäkring och uppföljning, kan Norges Lastebileier-Forbund (NLF) konstatera att så många som 200 företag har uppnått Fair Transport-status. Nu tar man Fair Transport ett steg vidare.


NLF-direktör Geir A. Mo.
– Huvudsyftet med Fair Transport är inte att ge företagen ett klistermärke som kan användas för marknadsföring. Det är ett system som förpliktigar och som kräver att ett betydande arbete görs för att dokumentera kvalitetsarbetet i företaget. De erfarenheter vi har fått av denna första tid har varit mycket värdefulla, säger han.

Nu har styrelsen för NLF utsett ett användarforum och en godkännandekommitté för att vidareutveckla certifieringsschemat.

Användarforumet Fair Transport består av representanter för Fair Transport-företag från olika regioner i Norge. De kommer nu att börja diskutera förslag på ändringar av befintliga kriterier. De kommer också att titta på nya kriterier som gör certifieringssystemet ännu mer omfattande.

Fyra gånger om året eller efter behov, träffas användarforumet och det de kommer fram till, skickas sedan till administrationen i NLF för granskning och beslut.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-12 13:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Certifiering Fair Transport Kvalitet NLF transporter