Dieselstöld

Listar alla artiklar taggade med: Dieselstöld

Stölder drabbar 2 av 3 skånska entreprenörer

Nästan hälften av alla stölder mot maskinentreprenörer, åkare och lantbrukare anmäls aldrig till polisen. Det visar en undersökning som genomförts av Stina Bengtsson och Charlein Simonsson och som presenteras på Entreprenad Live fredagen den 13 september kl 13.00.

Chaufför kritisk mot säkerheten hos Rasta efter upprepade dieselstölder

Åter aktualiseras säkerheten på lastbilsparkeringarna. Denna gång av välbekanta chauffören och författarinnan Cathie Sandberg. Droppen som fick bägaren att rinna över, var när två av hennes åkerikollegor under två dagar, på Rasta Hallandsås, fick se sig bestulna på vars 600 liter diesel. Hon tycker det är dags för dem som tillhandahåller rastplatser, att ta ny höjd för den ökande kriminaliteten.

Stor dieselstöld i Värnamo var inte stor

Natten mot 3 juli sker en dieselstöld på Rastas parkeringsplats på Bredasten i Värnamo. Den serbiske chauffören som drabbats säger att det är 4000 liter diesel med ett värde på 60 000 kronor som stulits. Många reagerar på mängden och några hör av sig till oss.

FINANSPOLISEN SLÅR TILL

26 000 liter är en ansenlig mängd och en berättigad fråga är om dieseln är "skördad" i flera länder i Europa eller på något annat, ljusskyggt sätt hamnat på aktuell trailer.

Vaksamma kunder satte stopp för dieseltjuvar?

Vaksamma kunder på en tankstation vid Kongsvinger förhindrade en potentiell dieselstöld och bidrog till att gripa männen på platsen som nu ska förklara för polisen varifrån dieseln i kannorna kommer ifrån. 

Hur kan en rumänsk förare ta en förlust på 45 000 kronor?

Finns det över huvud taget något intresse för att komma tillrätta med brotten mot svenska vägtransporter? Frågan är i allra högsta grad befogad. Och den har aktualiserats senast i månadsskiftet april/maj, då en rumänsk chaufför ertappades i Helsingborg med 10 000 liter diesel, förvarad i IBC-tankar, på sin trailer. Och som ganska omgående friades.

Togs med 10 000 liter diesel på trailern – släpptes

Ett samarbete mellan en vaken privatperson, utryckningspolisen, Road Crime-gruppen och trafikpolisen i Helsingborg resulterade i att en rumänsk chaufför greps, misstänk för häleri. När polisen kontrollerade chaufförens ekipage, fann man tio så kallade IBC-tankar fyllda med diesel. Drivmedel som man misstänkte kunde vara stöldgods.
Chauffören greps ? men släpptes snart igen.

Dieseltjuv ville köpa sig fri med öl och sprit

Chauffören på det bulgariska åkeriet Antonio Trans drog en trailer från Fixemer när han parkerade utanför Bilcon i Kongsvinger, Norge. Men det var inte verkstadstjänster han var ute efter. Han var istället ute efter att stjäla diesel och fick tag i 700 liter innan han blev tagen på bar gärning.

Långa fängelsestraff för ”dieselliga”

Det blev fängelse i 2 år och 6 månader vardera för de två huvudmännen i den dieselliga som härjade i Norrbotten och Västerbotten under förra våren och sommaren. De döms för att vid 21 tillfällen ha stulit sammanlagt 116 000 liter diesel till ett värde av drygt 1,2 miljoner kronor.

Chaufförer dömda för stor dieselstöld

Det blev villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst för de båda chaufförer som åtalats för att ha stulit minst 80 000 liter diesel av sin arbetsgivare Hoyer Sverige AB. Två personer som köpt diesel av dem fick villkorlig dom och 80 dagsböter.