En hundnos kan betyda att busets affärsidéer går om intet. Nosen på bilden tillhör dock en annan hund än "hjälten" som artikeln handlar om. En hundnos kan betyda att busets affärsidéer går om intet. Nosen på bilden tillhör dock en annan hund än "hjälten" som artikeln handlar om.

Känslig hundnos letade upp dieseltjuvar vid Snapparp

En polispatrull svänger av en tillfällighet in på rastplatsen vid Snapparp, E6, i södra Halland en natt i förra veckan. Där noterar de en lätt lastbil som stod uppställd på ett sätt som de tyckte verkade misstänksamt. Polisens magkänsla skulle visa sig stämma – och därmed kunde en dieselstöld avbrytas.

– Det var två personer som höll på att slanga diesel ur en större lastbil. När polisen dök upp sprang de från platsen, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen till Laholms tidning (gratisartikel).

Chauffören som höll på att bli bestulen på de dyrbara dropparna låg och sov i sin lastbil.

Tjuvarna slängde ifrån sig sina verktyg och valde sedan att ta till flykten till fots. De hade dock oturen att polispatrullen på plats råkade vara en hundpatrull.

Hunden satte nosen i backen och inledde jakten på tjuvarna. Språngmarschen gick över stock och sten – och över ett viltstängsel. Men varken poliserna eller hunden ville ge upp.
– De spårades cirka en kilometer innan polisen kunde gripa två personer som tydligen luktade ganska starkt av diesel, säger Dan Larsson till Hallandsposten (betalartikel).

Tjuvarna som är i 35-40-årsåldern och av utländsk härkomst, transporterades till polishuset där de förhördes. Därefter anhölls de båda misstänkta för stöld.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-06 16:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld E6 Polishund Snapparp