Foto: Turners/Facebook. Foto: Turners/Facebook.

Chaufför stal diesel för att värma familjens hem

En lastbilschaufför som medan han arbetade för åkeriet Turners, Soham, stal röd diesel för tusentals pund för att värma upp familjens hem. Han döms nu till 26 veckors villkorligt fängelse.

Domstolen i Carlisle fick höra hur den 47-årige chauffören från Nya Zeeland regelbundet slangat röd diesel på en rastplats nära Penrith. Chauffören erkände stölden och uppgav att han hade använt den röda dieseln för att värma upp sin familjs hem.

Turners uppskattar att chauffören stulit diesel vid 138 tillfällen mellan oktober 2018 och maj 2022 vilket kostat åkeriet cirka 3 384 och 7 464 pund.

Chaufförens advokat Jeff Smith sade till domstolen att mannen, som har tre barn, ”inte hade en särskilt hög inkomst” och hade ont om pengar. Smith tillade att chauffören var ”mycket ledsen för vad han gjort”, att han hade förlorat sitt jobb till följd av sina handlingar och att han inte var berättigad till förmåner i Storbritannien.

Domen fastställdes till 26 veckors villkorligt fängelse i 12 månader. Han måste också utföra 100 timmars samhällstjänst och bidra med 500 pund till brottsofferfonden, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-17 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld Tingsrättsdom