Bemanningsföretag

Listar alla artiklar taggade med: Bemanningsföretag

Skatteutskottet: Inhyrd personal ska betala skatt i Sverige

Skatteutskottet säger ja till att inhyrd personal ska betala skatt i Sverige. Personal som tillfälligt arbetar som inhyrd personal i Sverige, ska betala skatt här. Skatteutskottet föreslår att riksdagen säger ja till regeringens förslag. Kristdemokraterna invänder mot delar av förslaget i en reservation.

Chaffis – ny plattform som sammanför åkerier och chaufförer

Mattias Björkli har drivit eget åkeri under lång tid och själv fått uppleva hur svårt det är att hitta chaufförer. Samtidigt vet han att det finns tillgängliga chaufförer som vill köra. Grundidén är att sammanföra åkeriers behov med lediga chaufförer. Helt enkelt att ta tillvara på tillgängliga chaufförers tider på bästa sätt.
Hultsteins

Andreasson: ”Raisitras förare bidrog till konkursen”

När Lundåkra Frakt AB nyligen gick i konkurs, fick det litauiska bemanningsföretaget Raisitra inte betalt för de chaufförer de hyrt ut. Nu saknar de cirka 800 000 kronor att betala förarnas löner med. Någon ersättning från konkursboet kan de inte heller få. Dessutom riktas skarp kritik mot Raisitras förare som de menar har spelat en stor roll i att det blev konkurs.
Daf

Utländska bemanningsföretag med svenska kollektivavtal ointressanta för åkerierna

Tommy Johnsson och Jimmy Ovesson på Transportarbetareförbundet har under ett antal år arbetat hårt mot den sociala dumpingen på våra vägar. För snart två månader sedan var Tommy i Litauen för att träffa det litauiska facket Solidarumas för ett samarbete och för att utbyta erfarenheter. Då kom han i kontakt med en chaufför på ett litauiskt bemanningsföretag. Han hade inte fått någon lön.
Se även filmen med Tommy och Jimmy längst ner i artikeln.

Skatteverket tillåts säkra mångmiljonbelopp hos Andreassons

Andreassons Åkeri i Veddige kommer att överklaga Förvaltningsrättens beslut om att ge Skatteverket rätt att frysa inne 13,7 miljoner kronor för obetalda arbetsgivaravgifter under 2011 och 2012.

VBG onspot

Arbetsmiljöverket:

– Stora brister i bemanningsbranschen

Brister i introduktion och risk att personalens arbetsmiljö faller mellan stolarna. Och dubbelt så många anmälda arbetsolyckor per 1 000 anställda jämfört med genomsnittet på arbetsmarknaden. Så ser situationen ut i bemanningsbranschen hävdar Arbetsmiljöverket efter ett tvåårigt inspektionsprojekt.

Prenumeration 2020-09

Volvos hyttfabrik anställer 250 – via bemanningsföretag

En förbättrad orderingång för Volvo Lastvagnar gör att hyttfabriken i Umeå storrekryterar. Antalet anställda ökas med 250 personer.

Hultsteins