Från idé till verklighet. Mattias Björkli har nu lanserat en plattform där chaufförer och åkare snabbt ska kunna hitta varandra.

Chaffis – ny plattform som sammanför åkerier och chaufförer

Mattias Björkli har drivit eget åkeri under lång tid och själv fått uppleva hur svårt det är att hitta chaufförer. Samtidigt vet han att det finns tillgängliga chaufförer som vill köra. Grundidén är att sammanföra åkeriers behov med lediga chaufförer. Helt enkelt att ta tillvara på tillgängliga chaufförers tider på bästa sätt.

För två år sedan började en idé gro i Mattias Björklis huvud. Som egen åkare har han själv upplevt hur svårt det kan vara att hitta chaufförer.
– Framför allt när ordinarie personal blir sjuk och man behöver en ersättare redan dagen efter. Traditionella bemanningsföretag har ofta inte möjlighet att hjälpa till med kort varsel, säger han.

Nu har han lanserat betaversionen av plattformen chaffis.se där chaufförer och åkerier kan registrera sig för att på ett enkelt sätt hitta varandra.
– Åkerier ska kunna lösa sina problem snabbt och tillgängliga chaufförer ska snabbt kunna hitta jobb. Den stora fördelen med plattformen är att det är smidigt, säger han.

Att signeras med BankID, går snabbt och är framför allt säkert, berättar Mattias Björkli vidare. I och med att man får fylla i sin profil vid registreringen, upprättas ett anställningsavtal automatiskt.

För chaufförer är det kostnadsfritt att använda plattformen. Åkerier betalar en årsavgift och en signeringsavgift för varje förmedlat uppdrag.
– Om åkeriet använder tjänsten en gång i månaden, är kostnaden redan från dag ett lägre än att anlita ett traditionellt bemanningsföretag, säger Mattias Björkli.

Fram till 1 november 2020 kommer åkerier att ha möjlighet att testa tjänsten kostnadsfritt.

 

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-10 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bemanningsföretag Chaffis Chaufförsbrist Chaufförsportal