Skatteverket tillåts säkra mångmiljonbelopp hos Andreassons

Andreassons Åkeri i Veddige kommer att överklaga Förvaltningsrättens beslut om att ge Skatteverket rätt att frysa inne 13,7 miljoner kronor för obetalda arbetsgivaravgifter under 2011 och 2012.

Det är Hallandsposten av idag, som berättar om hur Yvonne och Karl-Erik Andreassons tagit in utländska chaufförer via det egna bemanningsföretaget Zimit och kallat dem egenföretagare.

Då förarna inte hade F-skattsedel, skulle Andreassons betalat arbetsgivaravgifter för chaufförerna. När detta inte gjordes, försattes Zimit i konkurs 2013, men Skatteverket blev utan pengar och verksamheten fortsatte genom ett annat bolag.

Nu har Förvaltningsrätten gett Skatteverket rätt att frysa tillgångar hos Andreassons på upp till 13,7 miljoner kronor, men Andreassons har en annan syn på saken och den menar de delas av EU, säger de och kommer att överklaga beslutet.

Yvonne Andreasson säger avslutningsvis att det inte bara handlar om dem, utan om hela branschen och andra företag som använder europeisk arbetskraft, varför hon hoppas deras fall ska komma att utgöra ett prejudikat.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-18 15:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Andreassons Åkeri AB Bemanningsföretag Skatteverket Zimit