Bärgning

Listar alla artiklar taggade med: Bärgning

Förseningar för DHL efter poliskontroller

Inte bara en, utan två av DHL:s transporter fastnar i poliskontroller på Långeberga i Helsingborg. I det ena fallet är en färdskrivare obesiktigad. Desto värre är det med det andra ekipaget där trailern, som är lastad med farligt gods, senare får bärgas från platsen.

Inlandstågs nya lastbil redo för uppdrag

För att bättre kunna möta behovet av effektiva bärgningar i händelser av störningar på järnvägen, har Inlandståg köpt in en ny bärgningslastbil. I slutet av december fick den åka ut på sitt första uppdrag.

Assistancekåren Sweden AB:

”Vi har gjort allt ”by the book””

Assistancekåren startade egen larmcentral, samarbetet med SOS International minskade sedan drastiskt, medlemmar i Assistancekåren ansåg sig ha blivit uppsagda på fel grunder och ord står mot ord om vad som är sanningen. ”Det pågår en osaklig hetsjakt mot styrelsen och vd Mats Nilsson där saklighet ersatts med könsord, personangrepp, lögner och påhopp som gränsar till ofredande”, säger Assistancekåren.

Klampad trafikfarlig dragbil försvann – till verkstaden

Fordonets båda bromsskivor fram är illa spruckna. Det blir ett körförbud, men även klampning för att säkerställa att fordonet repareras och sedan besiktigas. Dagen efter är fordonet försvunnet. Vi gör ett nytt nerslag i polisens vardag i Göteborg.

”Ice Road Rescue” är tillbaka i en ny spännande säsong

Den internationella tittarsuccén med de norska väghjältarna är tillbaka med nya bärgningsuppdrag i hårt väder och besvärliga körförhållanden. Säsong 5 av "Ice Road Rescue" har premiär 8 oktober kl 21.00 på National Geographic.

Två lastbilar i frontalkrock – en till sjukhus

Två lastbilar i frontalkrock på Prästavägen öster om Viken söder om Höganäs. Larmet går klockan 13.33 och det är ett stort pådrag. Sirenerna hördes vida omkring.

Transportstyrelsens utredning visar:

Olyckor vid vägarbeten ”ett begränsat problem”

Som en del av regeringens arbetsmiljöstrategi att ”ingen ska behöva dö till följd av sitt arbete”, gavs Transportstyrelsen i augusti förra året i uppdrag att utreda säkerheten för personal som utför arbete inom eller i anslutning till vägområdet. Idag lämnades rapporten över till regeringskansliet.

Donalds Bilbärgning tar över två nya distrikt i Skåne

Idag klockan 16.00 utökar Donalds Bilbärgning sitt samarbete med SOS International. Detta efter att ha övertagit ett samarbetsavtal som omfattar bärgningsuppdrag i ytterligare två distrikt där orterna Ängelholm, Höör, Hörby och Eslöv ingår. Och i och med den sistnämnda staden är ”cirkeln sluten”.
- Ja, det var där jag började som anställd bärgare för 33 år sedan, säger företagets ägare Donald Pilblad.

Fel i kommunikationen ledde till felaktig faktura för assistans

David Grahn begär assistans och Viking får uppdraget, men det är inte Viking som utför arbetet. Arbetet tog mindre än en timme, men fakturan David sedan får av Viking, är på över 9 000 kronor. David tar strid och bestrider kostnaden.

Övergivna polska ekipaget i Lerum borta

Ekipaget överges mitt på vägbanan, polisen beslutar om en kortförflyttning till en närliggande informationsplats och det sätts böter på både dragbilen och trailern. Kommunen avvaktade sedan och nu är ekipaget borta.