Assistansbolagets rikstäckande bärgningsnätverk med egna bärgningsfordon. Assistansbolagets rikstäckande bärgningsnätverk med egna bärgningsfordon.

Assistansbolaget tilldelas Trafikverkets upphandling i fem regioner

Trafikverket har genomfört upphandling avseende bärgning, uppställning och skrotning av fordon och fordonsvrak. Uppdraget tilldelas Assistansbolaget Rescue Europe AB med start i april 2022.

I april förra året kunde vi berätta att Assistansbolaget på en och samma dag rullade ut 60 egna bärgningsfordon. Nu tar företaget ytterligare ett steg vidare i sin utveckling.

Uppdraget avser regionerna Stockholm, Mitt, Öst, Väst och Syd för fordon som lämnats inom vägområdet och som utgör hinder eller risk för trafiksäkerheten i regionerna. Avtalsperioden sträcker sig från april 2022 och två år framåt, med möjlighet till förlängning.

Enligt uppgifter från Trafikverket uppfyllde Assistansbolaget de grundläggande kriterierna samt lämnade det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet.

På Assistansbolaget är man mycket stolta över att ha tilldelats uppdraget av Trafikverket.
– Vi är Sveriges största leverantör av vägassistansförsäkring direkt till konsument och har ett rikstäckande bärgningsnätverk med egen personal och egna bärgningsfordon. Vi utför våra uppdrag i ett digitalt ekosystem som bidrar till ökad kostnadseffektivitet samtidigt som vår klimatpåverkan väsentligt reduceras, säger Martin Jeppsson Kommersiell chef på Assistansbolaget.

Nu ser de fram emot samarbetet med Trafikverket samt fortsatt tillväxt via samarbete med företag, myndigheter och kommuner.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-16 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Assistansbolaget Bärgning Försäkringar Trafikverket Vägassistans