Samskip köper 90 Mercedes-Benz Actros V

Med start den 10 maj påbörjas leveransen av 90 stycken Mercedes-Benz Actros V till det globala fraktbolaget Samskip Multimodal som ska användas i Samskips nationella fjärrtrafik i Sverige. Leveransen pågår under maj och juni månad 2022. Det är den största leverans som någonsin gjorts i Sverige av Mercedes-Benz lastbilar.

Lastbilarna kommer att utgöra kärnan i många stora ledande svenska företags logistik. Med
dagens leverans tar man ytterligare ett steg i den svenska, lokala närvaron när man tar emot sin senaste beställning från Bilia Trucks i Södertälje.

Samskip har nu en helt svensk vagnpark och är en aktiv partner i EU:s implementering av EU:s mobilitetspaket för att säkerställa dess genomförande och efterlevnad av vägtransportlagstiftningen och för att säkra förarnas sociala skydd.

Samskip har funnits i Sverige i många år och har byggt upp värdefull erfarenhet, stark lokal närvaro samt en omfattande kundbas.

Med dagliga avgångar mellan Samskips egen järnvägsterminal i Duisburg och fem terminaler (Malmö, Helsingborg, Falköping, Nässjö och Katrineholm) i Sverige, kan Samskip erbjuda sina kunder en hållbar, effektiv och pålitlig transportlösning.

Samskips Manager Ilze Zaula säger att bränsleförbrukningen är i en klass för sig.
– Actros V är den mest kompletta lastbilen som finns på marknaden som klarar våra tuffa krav på TCO, ergonomi och pålitlighet, säger han.

I januari 2014 införde Samskip ett coachningsprogram för att främja bränslesnål körning bland de 200 lastbilschaufförerna som är anställda hos Samskip. Denna coaching, baserad på Mercedes-Benz Fleetboard körstilsanalys, skapar en bränsleeffektiv körning för att minska bränsle- och CO2-utsläppen samtidigt som trafiksäkerheten och lastbilens livslängd ökar.

Samskip har valt att teckna hela Mercedes-Benz Sveriges och Bilia Trucks tjänsteutbud vilket innebär heltäckande serviceavtal som inkluderar service, reparation och slitdelar.

Alla bilar är digitalt uppkopplade via Mercedes-Benz Uptime som säkerställer minimal downtime samt uppkopplade mot Bilia Trucks Fleetboard lösning som säkerställer körstilsanalys och hantering av färdskrivardata.