Foto: Press.

Schenker köper Volta Trucks ellastbilar för miljarder

När DB Schenker köper 1 470 ellastbilar från svenska Volta Trucks, är det den i Europa hittills största ordern på eldrivna lastbilar Tyska Schenker och Volta Trucks startar ett storskaligt samarbete meddelar bolagen i ett pressmeddelande.

I avtalet lade Schenker en deposition när de beställde 1 470 ellastbilar på 16 ton från Volta Trucks. Depositionen blir en avsiktsförklaring som senare omvandlas till en riktig order efter att Schenker utvärderat fordonen i testerna och anpassat depåer och terminaler. Testperioden löper under aprill till juni 2022. Tester utförs även i extrema klimat som exempelvis norra Finland och i Saharaöknen, skriver Dagens PS Motor.

Det blir dock inte i Sverige som lastbilarna kommer att rulla utan initialt i London och Paris och senare i Milano och Ruhrområdet. Hamburg liksom Rotterdam och Haag är också intressanta, säger Volta Trucks grundare och styrelseordförande Carl-Magnus Norden till TT.

Sverige får en ”känga” av Carl-Magnus Norden som lyfter att Paris beslutat om dieselförbud från och med 2024 och att både Frankrike och Tyskland erbjuder rejäla subventioner vid köp av eldrivna lastbilar.

Carl-Magnus Norden tycker att det i Sverige är ”mycket prat”, men inte mycket stöd till den här omställningen och tycker att Sverige borde kunna ligga mer i framkant.

Proffs har tidigare uppmärksammat Volta Trucks i två artiklar som ni kan finna här och här.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-01 09:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselfröbud Elektrifiering Ellastbilar Fossilfritt Klimatomställning Miljö Schenker Volta Trucks