Schenker

Listar alla artiklar taggade med: Schenker

Foto: DB Schenker, Proffs/arkiv.

DB Schenker elektrifierar hela distributionen på Gotland

Idag tar DB Schenker ett stort kliv framåt i omställningsarbetet och byter ut alla Schenker Åkeris Gotlandsbaserade fordon mot helelektriska och hybrida alternativ. Schenker ser sig som en hållbarhetspionjär inom sin bransch. Region Gotland har som ambition att ligga i framkant och skynda på energiomställningen. Nu ställer Schenker om till hundra procent fossilfri distribution på ön, vilket tar Region Gotland ett stort steg närmare målet att bli en fossilfri ö år 2040.
  Domare Maral Mirzai Beni i samtal med Rosengårds Caroline Seger och Vittsjös Sandra Adolfsson. Nu går DB Schenker in som första partner någonsin att sponsra domarkåren i Damallsvenskan och Elitettan. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

DB Schenker historisk partner till Elitfotboll Dam

DB Schenker blir först och därmed historiskt när logistikföretaget går in och stöttar domarkåren i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Transportbranschen är liksom domaryrket fortfarande mansdominerat. Att lyfta förebilder bland kvinnor som dömer på toppnivå är därför viktigt för att få fler unga tjejer att satsa på en domarbana. Sponsorskapet går hand i hand med DB Schenkers jämställdhetsarbete där samma villkor och förutsättningar ska gälla för alla.