Schenker

Listar alla artiklar taggade med: Schenker

DB Schenker ansluter sig till IRU med fokus på globala logistikutsläpp

Den globala multimodala logistikoperatören DB Schenker har anslutit sig till IRU, en global vägtransportorganisation, som nu välkomnar den nya medlemmen.

Åkeriet som älskar att testa hållbara transportlösningar

Det har gått drygt 30 år sedan visionären Roger Nilsson, vd för två av DB Schenkers samarbetsåkerier TGM och Bäckebols åkeri, för första gången testade elbilar i sin verksamhet.

Schenker köper Volta Trucks ellastbilar för miljarder

När DB Schenker köper 1 470 ellastbilar från svenska Volta Trucks, är det den i Europa hittills största ordern på eldrivna lastbilar Tyska Schenker och Volta Trucks startar ett storskaligt samarbete meddelar bolagen i ett pressmeddelande.

Gratis frakt på Tradera till förmån för Musikhjälpen

Varje år fokuserar Musikhjälpen på ett tema som träffar rakt i hjärtat. Årets ”För en värld utan barnarbete” är inget undantag. Därför känns det viktigt för oss på DB Schenker att fortsätta vårt samarbete med Tradera till förmån för Musikhjälpen.

”Smitarens” sanktionsavgift betalad

DB Schenker: Vi avbryter samarbetet med åkeriet i hela Europa

36 timmars klampning i väntan på att en sanktionsavgift ska betalas in har inte alltid den avskräckande verkan det borde ha. Att man ”smiter från notan” så snart klampen låsts upp och polisen har lämnat platsen, sker emellanåt. Vad som däremot är mindre vanligt är att den som smitit från notan sedan kontaktar polisen och vill betala, men nu har det emellertid hänt igen.

Nu ska även den tunga trafiken elektrifieras

DB Schenker och en rad andra ledande industriföretag satsar nu, tillsammans med staten, stort på elektrifiering av tunga vägtransporter. Magnus Strand, vd för DB Schenker i Sverige: ”Vi på DB Schenker är stolta och glada över att kunna köra en eldriven lastbil med släp en längre sträcka i daglig trafik.”

Schenker engagerar sig i Gothenburg Green City Zone

DB Schenker inleder samarbete med Business Region Göteborg för att bidra till uppskalning av eldrivna godstransporter inom Gothenburg Green City Zone - och blir därmed första logistikföretag att engagera sig i initiativet.

Schenker utökar hållbar stadslogistik i Norge med batterielektriska FUSO e-Canter

DB Schenker och Fuso, ett varumärke inom Daimler Trucks, minskar utsläppen av växthusgaser på Norges vägar och sänder en stark signal inom e-mobilitet när nu åtta Fuso eCanter rullats ut på norska vägar.

DB Schenker automatiserar nytt lager med MQ Marqet

DB Schenker Logistics och MQ Marqet har kommit överens om att Schenker Logistics tar över driften av MQ Marqets lagerhantering av vilken den större delen kommer att automatiseras i Schenker Logistics logistikcenter i Landvetter utanför Göteborg.

17 MAN eTGE till DB Schenker

DB Schenker har nyligen tagit emot 17 MAN eTGE, eldrivna distributionsfordon för citybruk. Förutom dessa fordonen, har åtta liknande levererats redan i maj 2019.