Volta Zero är världens första specialbyggda, helelektriska 16-tonsfordon designat för godstransporter i innerstaden.

Bring och Posten väljer Volta Trucks

Bring och Posten väljer Volta Trucks för helelektrisk paketdistribution i city på de nordiska marknaderna.

Bring och Posten har valt Volta Trucks för en exklusiv test av den kommande Volta Zero. Volta Zero är enligt pressmeddelandet, världens första specialbyggda helelektriska stora godsdistributionsfordon. Testet med fordonet kommer att stötta Brings och Postens nätverk för post- och paketupphämtning i innerstäderna.

Helelektrisk och med noll utsläpp och med en räckvidd på 200 kilometer, kommer fordonet att testas på ett omfattande sätt i de miljöer den utformats speciellt för, vilket kommer att ge relevant data och feedback från föraren till ingenjörerna i fordonsutvecklingsprogrammet.

Per Öhagen, vice vd för e-handel och logistik på Bring tillkännagav samarbetet och sade att Bring vill vara världsledande när det gäller att göra transporter klimatvänliga. Målet är att alla deras fordon och byggnader år 2025 ska vara utsläppsneutrala.
– Att vara först ut med att använda en Volta Truck i Skandinavien är ett tydligt budskap om våra hållbarhetsintentioner, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-30 10:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Bring Cityleveranser Eldrift Nollutsläpp Posten Volta Trucks