Fossilfritt

Listar alla artiklar taggade med: Fossilfritt

Scania halverar sina CO2-utsläpp i Asien och Oceanien

Från januari 2021 halverar Scania CO2-utsläppen i samtliga verksamheter i de asiatiska länderna samt i Australien och Nya Zeeland (Oceanien).
HBA Fordonsteknik AB

Gröna hemleveranser från Brings nya terminal i Västberga

I samband Black Week öppnar Bring en ny terminal i Västberga i Stockholm. Det är den andra terminalen som Bring har i området och den nya terminalen kommer att användas för hemleveranser och som pickup point i Stockholmsområdet.
Prenumeration 2020-09

CityMail levererar 100 procent fossilfritt i hela Stockholms innerstad

CityMails utdelning av brev och paket blir fossilfri i hela Stockholms innerstad tack vare användandet av det förnybara bränslet HVO100. Coop och Sellpy är två samarbetspartners till CityMail som välkomnar beskedet.
Daf

Förnybar diesel – hur funkar det?

Som vanlig diesel – men med upp till 90 procent lägre växthusgasutsläpp. Neste MY Förnybar Diesel, även kallat HVO100, kan redan nu hjälpa företag och privatpersoner att minska sina klimatavtryck, utan kostsamma investeringar. Så här fungerar det.
HBA Fordonsteknik AB

Mercedes-Benz visar lastbil som drivs med flytande väte

Mercedes-Benz stora satsning på klimatanpassade transporter tar nya steg. Vid en pressvisning nyligen, visade man en konceptlastbil med flytande väte som drivmedel och en räckvidd på 100 mil. Mercedes-Benz GenH2 ska börja kundtestas redan 2023.
HBA Fordonsteknik AB

Solpaneler på taket – så fungerar det

El blir en allt viktigare aspekt för dagens tunga fordon som förbrukar en stor mängd el genererad av generatorn som drivs av motorn. IM Efficiency som snart lanserar SolarOnTop, anser att det blir en ineffektiv process under körning och ännu värre när fordonet går på tomgång. Med solpaneler på taken, blir fordonen mobila solcellsparker.
Daf

Låt den pausade indexeringen bli permanent

Sveriges Åkeriföretag är positiva till att BNP-indexeringen med två procent inte genomförs 2021, men vi vill inte bara se en paus. Vi vill att den avslutas helt från 2022. Det behövs åtgärder för en hållbar och rättvis situation i åkerinäringen
Hultsteins

Ny Trafikchef på Nordanå Transport AB

Nordanå Transport AB satsar vidare genom att anställa Martin Stjernström som trafikchef för bolaget med placering i Malmö. Martin har stor erfarenhet från logistikbranschen och kommer närmast från Volvo Lastvagnar. Martin Stjernström har tillträtt tjänsten och kommer att verka fullt ut i denna roll från september.
Nokian

Nordanå Transport satsar på miljön på riktigt

Mycket fokus på gasdrift gör att fossilfria drivmedel som RME och HVO riskerar komma i skymundan trots att dessa finns tillgängliga här och nu vilket innebär att många enkelt skulle kunna göra skillnad direkt. Det kan anas att transportköpare, oavsett miljöambitioner, ändå till sist tittar på kostnaderna där en ökning på upp till 2 procent för en transport, upplevs som mycket.
HBA Fordonsteknik AB

EthaDrive – nu rullar nya klimatsmarta etanollastbilar ut på vägarna

Med start den 3 juli rullar etanollastbilarna som ingår i EthaDrive ut på vägarna. EthaDrive är ett innovationskluster som får finansiellt stöd av Energimyndigheten för att stärka förutsättningarna för etanolbränslet ED95. Med sin höga klimatnytta har bränslet potential att minska koldioxidutsläppen från tunga transporter rejält.
Hultsteins