DHL har tilldelat Girteka Logistics Green Carrier Certificate

Den litauiska transportgiganten Girteka Logistics var ett av de första vägtransportföretagen som fick Green Carrier Certificate av en av sina samarbetspartners, DHL. Certifikatet upprättades av DHL för att certifiera sina underleverantörer vilket ökar transparensen bakom deras hållbarhetsmål för deras kunder.

DHL undersökte mer än 600 utvalda samarbetspartners hållbarhetsprestanda i Tyskland, Belgien, Spanien och Nederländerna. Enligt DHL var Girteka Logistics ett av de första företagen som fick certifikatet.

Girteka Logistics försöker hela tiden att vara ledande när det gäller att minska koldioxidutsläppen från sina transporter. Företagets fordonsflotta består av moderna fordon som drivs av de senaste Euro 6-dieselstandardmotorerna. Dessutom försöker företaget, tillsammans med sina samarbetspartners, att använda Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) och intermodala tåglösningar som minskar CO2-utsläppen från vägtransporter med upp till 85% respektive 90%.

Man välkomnar, tillsammans med andra medlemmar i European Clean Trucking Alliance (ECTA), EU-kommissionens (EC) lagstiftningspaket Fit for 55, som syftar till att minska utsläppen med minst 55% till 2030 jämfört med 1990 års nivåer.

Med tanke på att Girteka Logistics europeiska fordonsflotta växte från 600 fordon 2010 till 9 000 idag som av 19 000 förare kör 900 000 FTL (full truck loads) om året med, får utsläppsreduceringar stort genomslag.

Girtekas driftansvarige inom European Business Unit, Pavel Kveten ,säger att man är stolta över certifieringen.
– Det uppmuntrar oss att fortsätta fokusera mer på alternativa drivtekniker i framtiden, säger han.

Enligt DHL:s Senior Vice President Strategy & Operation Programs, Andreas Mündel, bygger minskade utsläpp av CO2 i frakt- och leveranskedjorna på en gemensam ansträngning med transparens och samarbete.
– DHL Green Carrier Certificate kommer att göra det möjligt för oss att implementera enhetliga och transparenta kriterier när det gäller att samarbeta kring våra vägtransporter framöver eftersom denna strategi för oss alla ytterligare ett steg närmare vårt ambitiösa mål om verkliga klimatneutrala transporter, avrundar Andreas Mündel.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-29 09:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Clean Trucking Alliance CO2 DHL ECTA Euro 6 Girteka Gods Green Carrier Certificate HVO Klimatmål Lastbil Miljövänligt transporter