transporter

Listar alla artiklar taggade med: transporter

Däckpartner satsar på det tunga däcksegmentet

Med 168 verkstäder runt om i landet varav närmare 120 av dessa erbjuder däckservice för tyngre trafik, ökar nu Däckpartner sin satsning på området genom att utöka sin organisationen centralt. Detta att för att stärka sitt erbjudande mot sina kunder ytterligare och öka servicegraden mot de anslutna verkstäderna.

Enklare att välja hållbara leveranser vid e-handel

E-handeln har ökat kraftigt det senaste decenniet. Samtidigt är det svårt för konsumenter att välja klimatsmarta leveranser vid e-handelsköp. Regeringen ger nu Trafikanalys i uppdrag att med hjälp av Konsumentverket föreslå åtgärder som gör det enklare för konsumenter att göra hållbara leveransval vid e-handel. Trafikanalys ska dessutom om möjligt föreslå åtgärder för att minska klimatpåverkan från e-handelns transporter.

Axcel investerar i DANX

Danx meddelar att Axcel kommer att gå in som ledande investerare i bolaget. Axcel är en investeringspartner baserad i Norden som kommer stötta Danx att ta nästa steg i sin framgångsrika tillväxtresa. Parallellt har Axcel investerat i Carousel som är ett distributionsföretag inom servicelogistik med bas i Storbritannien. Visionen är att genom de båda företagens unika styrkor, skapa en starkt positionerad in-night logistikpartner för hela Europa, med fortsatt tillväxtambition.

Sandahls växlar upp med ny koncernledning

Sandahls gör stora satsningar på att stärka positionerna inom deras två huvudområden Logistik och Entreprenad, inte minst inom det viktiga hållbarhetsområdet. Exempelvis har de ambitionen att nå kraven på minskning av fossila bränslen redan till 2025, istället för lagstadgade 2030. Likaså ska vi 2030 ha nått de mål som lagen stadgar 2045.

Danmark har fått sin första plugin-hybridlastbil

Kort efter nyår kunde region Sjælland i Danmark stoltsera med att sätta Danmarks första plugin-hybridlastbil i drift. Det är en Scania P 320 B4x2 PHEV (plugin Hybrid Electric Vehicle). Fordonet ska bland annat transportera läkemedel, laboratorieprov och andra medicinska produkter mellan Region Sjællans sjukhus i Køge och Roskilde.

Den ohållbara returkarusellen

När du en gång vant dig vid fri frakt, är det svårt att plötsligt börja betala för den verkliga frakt- och returkostnaden. Samtidigt vill allt fler konsumenter veta vilken miljöpåverkan deras konsumtion har. Anna-Maria Petisme som forskar kring e-handel och hållbarhet, med fokus på produktreturer, vid Jönköping International Business School. Hon säger: ”Här har e-handlare en möjlighet att sticka ut och faktiskt visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön.”

Historisk ökning av fraktpriser på grund av bränslepriset

Vid årsskiftet regleras många transportavtal för bland annat offentlig sektor såsom kommuner, regioner och statliga verk utöver det privata näringslivet. Det höga dieselpriset kommer innebära en ökning av fraktkostnaderna på mellan 10–15 procent för många företag och organisationer.

DB Schenker fyller 150 år

Det har gått från häst och vagn till fraktdrönare när DB Schenker i år firar sitt 150-års jubileum. Idag inleds ett jubileumsår med en mängd externa och interna festligheter på världens alla kontinenter.

Rasta bemöter kritik mot anläggningar

Till tipsmejlen på vår redaktion kommer ett mejl från en chaufför som har synpunkter på Rastas anläggningar. Bland annat pekar han på att grindarna till säkerhetsparkeringen på Brändåsen väster om Örebro, inte är stängda trots att man betalar för att stå på ett inhägnat område och i Klevshult är toaletterna ostädade samt att man måste betala för extra mat.

Elektrifieringskommissionens handlingsplan är en bra start

Transportföretagen välkomnar Elektrifieringskommissionens handlingsplan för att möjliggöra eldrivna transporter längs större vägar, med fokus på tunga transporter. De vill se satsningar både på eldrivna transportfordon, elektrifiering av de stora vägnäten samt en långsiktig plan för laddinfrastrukturen. Samtidigt är det viktigt att landets vägunderhåll inte glöms bort.