DHL

Listar alla artiklar taggade med: DHL

DHL Express testar vätgaslastbil i Deutsche Post DHL Group

Apple är den första kunden som testar den nya logistiklösningen. Lastbilen är en del av ett europeiskt testprogram som görs mellan Nederländerna och Belgien. Pilotprojektet är en del av nollutsläpsstrategin i Deutsche Post DHL Group.

Brittiska DHL-förare hotar med strejk

Ytterligare ett bråk har blossat upp mellan DHL och deras lastbilschaufförer efter att dessa avvisat en löneökning på 3 procent. Nu hotar chaufförerna åter med strejk lagom till att julhandeln är i full gång. Fackföreningen Unite säger att förarna inte ger sig med mindre än att ett relevant löneerbjudande presenteras.

DHL utökar huvudsponsorskap med svenska damhockeyligan

DHL blev historiska som den svenska damhockeyligans allra första huvudsponsor för två säsonger sedan. Nu är det klart med ett tredje år och en större satsning än någonsin. Jonas Lindell, managing director på DHL E-Commerce Solutions: ”Svensk damhockey är på väg framåt. Vi är jätteglada för det som hänt de senaste åren och det som är på väg att hända. Vi är stolta över att få vara en del av det.”

DHL Express Oslo City Hub officiellt öppnat

För att bygga vidare på sin hållbarhetsstrategi lokalt, har DHL Express Norge investerat i ett nytt City Hub beläget på Filipstad Brygge i Oslo. Terminalen är byggd av återvunna transportcontainrar och rymmer företagets gröna fordonsflotta för distribution i centrala Oslo med 12 elektriska rutter.

Det går bra för ”tyska posten” DHL

Deutsche Post DHL Group rapporterar ett rekord för det första halvåret. Andra kvartalet levererar nya rekord för försäljning och resultat. Enligt Deutsche Post DHL Group fortsätter de sin framgångsrika tillväxt under andra kvartalet av 2021. Jämfört med samma kvartal föregående år, ökade försäljningen med 22,2 procent till 19,5 miljarder euro och rörelseresultatet (EBIT) mer än fördubblades till 2,1 miljarder euro.

Hovrätten friar DHL från brott mot beställaransvaret

Den 20 oktober fällde Helsingborgs tingsrätt DHL Freight för brott mot beställaransvaret. ”DHL har naturligtvis varit medvetna om transportörens handlande”, sade tingsrätten. Ärendet överklagade till hovrätten som nu friar DHL då det saknas tydliga tillämpningsföreskrifter i Sverige, något som aktualiserades när DSV Road också av hovrätten friades för brott mot beställaransvaret. Sveriges skärpta beställaransvar håller inte juridiskt – det har nu bevisats två gånger och några andra ärenden finns inte.

DHL Express börjar köra eldrivet

DHL Express tar tio eldrivna kurirbilar i drift som ett steg mot att ställa om fordonsflottan. Bilarna, som laddas med terminalens egna solpaneler, ska hantera leveranser och upphämtningar i Stockholms innerstad. Samtidigt planeras fler elfordon i Göteborg, Malmö och Örebro.

DHL utökar samarbetet med ESL Gaming

DHL har varit ESL:s officiella logistikpartner sedan 2018. Under 2021 kommer DHL att leverera över 20 turneringar för en global publik inklusive Dota 2-turneringar och det senaste tillskottet ESL CS:GO Pro Tour. DHL har även skrivit under ett avtal om ESL Mobile, det senaste inom e-sporten gör det möjligt för spelare på alla nivåer att delta i videospel.

Åklagare i yttrande om beställaransvar:

”DHL Freight Sweden AB:s yrkande bestrids”

I Helsingborgs tingsrätt dömdes DHL för brott mot beställaransvaret. DHL överklagade till hovrätten. Åklagaren från tingsrätten har nu yttrat sig till hovrätten och instämmer fullt ut i tingsrättens bedömning. DHL ges nu möjlighet att yttra sig och under våren kan sedan målet avgöras utan huvudförhandling.

DHL och Volvo tillsammans för snabbare övergång till fossilfria fjärrtransporter

DHL Freight och Volvo Lastvagnar har ingått partnerskap för att snabba upp introduktionen av tunga ellastbilar för regionaltransporter i Europa. Den gemensamma insatsen markerar ännu ett viktigt steg mot klimatneutrala transportlösningar.