Lastbil

Listar alla artiklar taggade med: Lastbil

Scania introducerar ellastbilar för regional drift

Scania introducerar nu, i enlighet med sin utstakade elektrifieringsresa, nya lösningar baserade på nästa nivå för BEV-lastbilar (battery electric vehicles). Den senaste versionen, som erbjuds med sovhytter ur R- och S-serierna, ingår som en del i de kompletta lösningar som öppnar dörren till elektrifierade vägtransporter för en mängd olika kunder och tillämpningar på vid gavel. Med en installerad batterikapacitet på 624 KWh tillhandahåller Scania lösningar som ger förutsättningarna för att använda elektriska lastbilar även i regionala drifter och tyngre tillämpninga
Fto: Scania.

Scania möter ökat intresse med breddat gaserbjudande

Scania är en stor aktör även inom segmentet tunga lastbilar med gasmotorer. Det nuvarande läget med växande infrastruktur och ökad tillgång till biometan skapar större efterfrågan, speciellt beträffande dragbilar i fjärrdrift och då med krav på den typ av räckviddssiffror man normalt sett enbart förknippar med diesel­fordon. Scania breddar nu sitt erbjudande med flera nya LBG och CBG-tank­lösningar som väsentligt förlänger körsträckorna. Fordon med de nya lös­ningarna premiärvisas på den italienska mässan ”Transpotec” i mitten av maj.
DEBATTARTIKEL
Tommy Wreeth till vänster och Tomas Eneroth vill se till att svenska löner och villkor gäller för alla som kör lastbil på svenska vägar.

Svenska löner och villkor ska gälla på vägarna

DEBATT
Yrkestrafiken i Europa har under många år präglats av avreglering, dumpade löner och usla arbetsvillkor. Samtidigt har seriösa åkerier slagits ut av skurkföretag som fuskar. Nu går regeringen fram med ett lagförslag som ska se till att svenska löner och villkor gäller för alla som kör lastbil på svenska vägar. Så inleder infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transportarbetareförbundet sin debattartikel.