Girteka

Listar alla artiklar taggade med: Girteka

Girteka säkrar 145 miljoner euro för utveckling

Girteka Logistics har tecknat ett avtal med ett syndikat av bankinstitut i Europa för att säkra 145 miljoner euro för att investera i förvärv av ny flotta år 2021, att förbättra arbetsförhållandena för sina förare och maximera säkerheten på vägar.

Girteka satsar på de anställda – flyttar till nytt huvudkontor

Girteka Logistics fortsätter att expandera och utvecklas. De fler än 2 400 anställda i administrativ tjänst får ett nytt huvudkontor i Vilnius, Litauen. Den exklusiva interiören som liknar en naturlig oas är anledningen till att kontoret heter Girteka Park som kommer att välkomna besökare.

Ny kombiterminal i Litauen länkar samman öst med väst

Denna vecka öppnades den nya kombiterminalen i Kaunas, Litauen. Girteka Logistics var ett av de första få företagen som satte sina trailers på den första transporten mellan Nederländerna och Litauen och man planerar att lägga 20 procent av transporterna på spår. Sammanlänkningen av spår från östra till västra Europa var komplext.

Thermomax förnya hela sin flotta

Det norska transportföretaget Thermomax med inriktning på inrikesleveranser, meddelar idag att de kommer att förnya hela sin fordonsflotta. Företaget, som strävar efter att använda miljövänliga och ändamålsenliga fordon, anser att denna förändring kommer att bidra avsevärt till en hållbar utveckling av företaget samtidigt som man blir en del av förändringen för miljön.

Girteka lockar kunder med prisoffensiv

Girteka Logistics startar en prisoffensiv. Under en period av två veckor lockar den stora flottans operatör med huvudkontor i Vilnius, Litauen, med drastiska rabatter på full truck loads (FTL), alltså transporter som vanligtvis är en last till en specifik kund, inom Europa.

Fortsatta förseningar för leveranser från Storbritannien till EU

Företag som förlitar sig på postföretag för leveranser till EU har varnats att förseningar orsakas av transportörer som kämpar med tull- och tullavgifter.

Värsta scenariot efter Brexit: 5 mil långa köer och dyrare mat

Europas största åkeri varnar för att de kan komma att inte köra leveranser till Storbritannien om Brexit skapar kaos vid gränsen. Ett stopp för leveranser kan hota stormarknadernas leveranser av färskvaror och matpriserna kan gå upp.

Girteka Logistics storsatsar i Storbritannien

Girteka Logistics redo för storsatsning på den brittiska transportmarknaden trots osäkerhet kring Brexit. Eventuella problem kommer att bli kortvariga, anser man.

Girteka öppnar nytt gigantiskt huvudkontor 2021

Förutom att vilja bli den största lastbilsflottan i Europa, har Girteka Logistics antagit en annan viktig utmaning. Ett modernt huvudkontor i bolaget Girteka Campus öppnas i Vilnius 2021. På 16 hektar byggs ett antal administrativa byggnader, lastbilscenter samt köp- och servicecenter. Girteka investerar cirka 60 miljoner euro i projektet.

Girteka öppnar transportbas i Polen

Girteka Logistics har öppnat en ny transportbas i polska Poznan. Det är ett steg vidare mot målet att utöka företagets verksamhet till att ha 10 000 dragbilar och 20 000 förare senast 2021.