Foto: Mattias Forsell, Swedish Mountain.

Upplev Biogas Roadshow i efterhand

Den 12 och 13 oktober var det premiär för Biogas Roadshow i Östersund och Sundsvall. Eventen bjöd på provkörning och mingel med branschfolk. Missade du eventen, kan du få uppleva en del av den i sällskap med Tina Thörner som tar dig med på en rundtur och pratar med dem som var på plats.

Vi berättade tidigare i en artikel att det den 12 och 13 oktober var premiär för Biogas Roadshow som skulle besöka Östersund och Sundsvall. Eventen är över, men du kan ändå få uppleva en del av det.

Eventen bjöd på provkörning och mingel med branschfolk. Det blev samtal och mycket frågor kring biogas. Intresset för att köra lastbilarna som drivs av flytande fordonsgas som Scania och Volvo tagit med, var så stort att provkörningstiderna blev fullbokade. Satsningar på tankstationer och fler fordonsmodeller har bidragit till att biogasen blivit ett intressant alternativ här och nu.

Missade du eventen? Då har du här möjlighet att ta del av eventet här i efterhand.

Du hittar en reportagefilm är Tina Thörner intervjuar besökare och medverkande från Biogas Roadshow i Östersund den 12 oktober.

Vill du lyssna på Energikontoret Jämtland Härjedalspodd i vilken Tina Thörner intervjuar gasproducenter, lastbilstillverkare och en chaufför med erfarenhet av att köra biogaslastbil.

Filmen och podden har getts ut inom ramen för projektet Förnybart i tanken som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Länsstyrelsen Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen och BioFuel Region.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-29 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: BioFuel Region Biogas Förnybart I Tanken Fossilfritt Gods Lastbil LBG LNG Scania Tina Thörner Transport Volvo