Testkör och prata biogaslastbilar

Den 12 och 13 oktober besöker Biogas Roadshows Lastbil Östersund och Sundsvall. Kom och upptäck biogasen inför nästa inköp av fordon och transporter. Titta på det fordonsutbud som finns och provkör. Dessutom finns gasproducenter, fordonstillverkare och åkerier med erfarenhet av gaslastbilar på plats och svarar på frågor.

Lena Jonsson, BioFuel Region, som hoppas att intresserade fordonsägare och transportköpare tar chansen att komma på plats för att ställa frågor och provköra lastbilarna nu när de besöker norra Sverige.
– Det känns kul att vi har fått upp två visnings- och provkörningsfordon till Östersund och Sundsvall. Scania och Volvo kommer med varsin lastbil som går på flytande gas, säger hon.

Mer information och länk till anmälan finns här för Östersund den 12 oktober och Sundsvall den 13 oktober.

Östersunds kommun har flera biogasbilar i sin fordonspark. Det senaste tillskottet är en lastbil som går på flytande gas och som ger en reduktion av koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. Att byta drivmedel till biogas är en av åtgärderna för att kommunen ska nå sitt mål om att vara fossilbränslefri till och med år 2025.

Redan idag producerar kommunen dessutom en mindre mängd biogas själva och ännu mer självförsörjande blir kommunen när den nya anläggningen står färdig. Den kommer att producera närmare 30 GWh biogas per år.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-30 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: BioFuel Region Biogas Roadshow Biogaslastbil Biogasproduktion CNG Fossilfri Gasdrift Klimat LNG Miljö Scania Volvo Trucks