Biogas

Listar alla artiklar taggade med: Biogas

Ytterligare 150 IVECO S-Way LNG- och CNG-dragbilar till Hegelmann Group

I syfte att uppnå hållbarhet i sina långväga transporter har Hegelmann Group lagt en order på 150 Iveco S-WAY LNG och 10 Iveco S-WAY CNG-dragbilar. Dessa dragbilar kommer att utöka Hegelmanns gröna fordonsflotta som redan består av 20 LNG-drivna Iveco-dragbilar.

Ohlssons AB ansvarig entreprenör i Sveriges bästa avfallskommun

Osby Kommun har av Avfall Sverige utsetts till årets avfallskommun 2022. I Osby och Östra Göinge är det ÖGRAB som ansvarar för kommunernas renhållningsskyldighet. ÖGRABs entreprenör för avfallsinsamlingen är Ohlssons. En viktig faktor i nomineringen är de engagerade chaufförerna.

346 mil på biogas

346 mil på en enda tankning och ett utsläpp på 195 kilo CO2. Bra biogaskörning gynnar både miljön och ekonomin konstaterade Iveco S-Way som nyligen drog ut på en Nordisk Biogasturné dels för att testa hur långt man kan köra med en fullastad biogasbil. Svaret är klart; Miljövänlig körning tar toppen av bränslekostnaderna i en tid av skyhöga priser.

Reaxcer köper lokalproducerad biogas

Jämtlands läns andra rötgasanläggning ska stå klar under 2025 i Gräfsåsen. Att länet får en kommunägd anläggning som kan producera biogas i större skala gör att Reaxcer nu satsar stort på biogaslastbilar.

NTEX vd: ”Sänk skatten på biodrivmedel”

För oss som arbetar med transporter blir det väldigt svårt att hänga med när priset på drivmedel skenar, speciellt om man som vi på NTEX jobbar för att minska vårt klimatavtryck genom att bland annat tanka med HVO.
När detta biodrivmedel, som sänker CO2-utsläppen med upp till 90 procent, är flera kronor dyrare än vanlig diesel blir det en konstig signal. Varför inte låta alla näringsidkare - som bedriver verksamhet som är beroende av drivmedel – få en kraftig skattereduktion för alla hållbara biodrivmedel?

Vårändringsbudgeten: Ökad satsning på biogas från gödsel

Nivån på stödet till produktion av biogas från gödsel behöver ökas i enlighet med Biogasmarknadsutredningens förslag. Det skriver regeringen i vårändringsbudgeten som överlämnades till riksdagen idag. Det befintliga anslaget ökas med 50 miljoner kronor under 2022, vilket enligt regeringen ska räcka till en gödselgaspremie på upp till 40 öre per kilowattimme.

Stöd till produktion av biogas

Regeringen har beslutat om en förordning som innebär att den som producerar biogas kan få stöd, om biogasen uppgraderas till samma kvalitet som naturgas. Det kan på sikt minska beroendet av import av fossil naturgas eftersom biogasen då till exempel kan ersätta naturgas i industrier eller användas som bränsle i gasbilar, tunga lastbilar och sjötransporter.

Ensidigt förslag från EU-kommissionen om ersättning av rysk gas

Att minska beroende från rysk gas, vilket EU-kommissionen nu föreslår, är både rimligt och viktigt givet kriget i Ukraina. Däremot är förslaget ensidigt inriktat på elektrifiering och vätgas, skriver Svebio (Svenska Bioenergiföreningen) i ett pressmeddelande.

112 Scania till Frigoscandia för drift med förnybara drivmedel

Frigoscandia, ett företag som bedriver tempererad livsmedelslogistik, har beställt 112 nya lastbilar av Scania för leverans under de kommande två åren. Leveransen omfattar bland annat 73 biogasfordon, den enskilt största ordern av gasdrivna tunga lastbilar i Sverige.

Jämtlands län laddar för eldriven framtid

En stor del av framtidens lastbilar kommer drivas av el och därmed vara i behov av laddning. Störst behov av publik snabbladdning finns i Östersund, Sveg och Bräcke, detta enligt en färsk utredning som gjorts på uppdrag av projekt ”Förnybart i tanken”.