Scania

Listar alla artiklar taggade med: Scania

Krocktest med elektrisk Scanialastbil

En våldsam kollision där en bil kolliderar på sidan av en lastbil är verkligen inte något att se fram emot. Men det är precis vad Scanias testingenjörer medvetet arrangerade på deras testanläggning nyligen. Syftet med kollisionstestet var att förbättra trafiksäkerheten i samband med införandet av elektriska lastbilar på marknaden. En krocktest med en elektrisk lastbil är annorlunda än den traditionella.
VBG onspot

Powder-Trans första gasbil för miljövänligare transporter

Powder-Trans har tagit i bruk sin första gasdrivna fordonskombination. Företaget som länge arbetat för allt miljövänligare transporter, kan nu erbjuda kunderna ytterligare en möjlighet att uppnå ännu hållbarar logistikkedja för sina produkter.
Prenumeration 2020-09

Scania och Dagab fördjupar samarbetet med elektrifierade godstransporter

Scania och flera andra aktörer har gått samman för att påbörja storskaliga, elektrifierade godstransportsystem i storstadsregionerna i slutet av 2021. Redan nu inleder Scania tillsammans med Dagab och laddstationsoperatören Engie ett mindre projekt för att distribuera mat med ellastbilar i Stockholmsområdet.
Daf

Scania halverar sina CO2-utsläpp i Asien och Oceanien

Från januari 2021 halverar Scania CO2-utsläppen i samtliga verksamheter i de asiatiska länderna samt i Australien och Nya Zeeland (Oceanien).
HBA Fordonsteknik AB

Scania bygger batterilaboratorium i Södertälje

Med den snabba utvecklingen av elektrifierade fordon under de kommande åren, behöver Scania samtidigt förstärka batteriprovning och leverera skräddarsydda batterilösningar. Scania investerar därför 160 miljoner kronor i ett nytt batterilaboratorium vid Scanias forsknings- och utvecklingscenter i Södertälje.
Hultsteins

Scania lanserar laddlösningar tillsammans med ENGIE och EVBox

Den franska globala energikoncernen ENGIE och dess dotterbolag EVBox Group, går samman med Scania för att erbjuda transportföretag i 13 europeiska länder anpassade och kompletta e-mobilitetslösningar.
VBG onspot

InterConsult Sverige AB levererar fordon nr 100

InterConsult Sverige AB i Falkenberg har utvecklats mycket bra efter nystarten i aug 2016. Nu levererar man det hundrade fordonet.
Hultsteins

Scania utsedd till ”Green Truck 2020”

Tre lastbilstillverkare antog utmaningen att delta i den tyska lastbilstidningen VerkehrsRundschaus miljötävling ”Green Truck 2020”. Mercedes-Benz Actros 1851mötte Scania R540 och Volvo FH 500 I-Save.
VBG onspot

Ny Scania till svenska längdlandslaget

För trettonde året i rad samarbetar Scania med det svenska längdlandslaget och stöttar med en ny vallabil. Fordonet bygger på nya generationen Scania med förbättrad förarmiljö och som mer än någonsin bidrar till landslagets hållbara transporter.
HBA Fordonsteknik AB

Utrullningen av etanolfordon fortsätter

Nu fortsätter utrullningen av etanolfordon som ingår i EthaDrive på de svenska vägarna. I dagarna levererades nya etanollastbilar till Postnord som har en ambitiös målsättning med hållbara transporter.
HBA Fordonsteknik AB