Scania

Listar alla artiklar taggade med: Scania

Danmark har fått sin första plugin-hybridlastbil

Kort efter nyår kunde region Sjælland i Danmark stoltsera med att sätta Danmarks första plugin-hybridlastbil i drift. Det är en Scania P 320 B4x2 PHEV (plugin Hybrid Electric Vehicle). Fordonet ska bland annat transportera läkemedel, laboratorieprov och andra medicinska produkter mellan Region Sjællans sjukhus i Køge och Roskilde.

Scania Sveriges och Din Bils förvärv av Bilmetro godkänt

Konkurrensverket har nu godkänt Scania Sverige AB och Din Bil Sverige AB:s uppköp av Bilmetro AB. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten medan Din Bil driver personbilsaffären vidare. Det praktiska övertagandet kommer ske vid årsskiftet 2021/2022.

Wibax kör 64-tons el-lastbil från Scania

En 64-tons el-lastbil som kommer att rulla på vägarna i norra Sverige, har levererats till kemileverantören Wibax. El-lastbilen med tre axlar bidrar till att Wibax når sina klimatmål, och är ännu ett exempel på en innovativ lösning som Scania tar fram i nära samarbete med kund.

Scania introducerar mångsidiga hybrider

Scania berättar att de nu lanserar mångsidiga hybrider med eldrift som har kapacitet förr nollutsläpp och tyst gång. Scania beskriver fordonen som mogna, fullfjädrade produkter som kommer med alla de funktioner och möjligheter man förväntar sig av Scania, samtidigt som man också får elektrifiering, möjligheten att köra på förnybara bränslen samt rejäla bränslebesparingar.

Scania stödjer globalt samförståndsavtal för utsläppsfria fordon

Vid COP26:s Transport Day, gör Scania ytterligare ett starkt åtagande för utsläppsfria fordon genom att skriva på det allra första globala Memorandum of Understanding, samförståndsavtal, för utsläppsfria lastbilar och bussar. Det är en gemensam ansträngning av regeringar och ledare inom industrin, som har kommit överens om att arbeta mot avtalets mål och främja nollutsläpp till 2050. Initiativet drivs av CALSTART och Nederländernas regering.

Scanias nyhet är SUPER

I videoannonser i sociala medier har Scania aviserat att man idag, torsdag, skulle skriva lastbilshistoria. Sticker Scania möjligtvis ut hakan rejält när de säger att den nya motorgenerationen som nu rullas ut ger en bränslebesparing på hela åtta procent? Hur som helst - Scania säger att ”framtiden är Super”.

Scania och SCA först med 80-tons eldriven timmerbil

Som ett ytterligare bidrag till ett fossilfritt samhälle utvecklar SCA och Scania tillsammans den första eldrivna timmerbilen med en teknisk kapacitet om upp till 80 ton totalvikt. Fordonet är ytterligare en hållbar transportlösning som möjliggörs genom Scanias nära partnerskap med en innovativ kund.

Upplev Biogas Roadshow i efterhand

Den 12 och 13 oktober var det premiär för Biogas Roadshow i Östersund och Sundsvall. Eventen bjöd på provkörning och mingel med branschfolk. Missade du eventen, kan du få uppleva en del av den i sällskap med Tina Thörner som tar dig med på en rundtur och pratar med dem som var på plats.

Scania bygger ”extrem” el-lastbil åt Jula Logistics

Det svenska familjeföretaget Jula Logistics använder ett 32-meters "Scaniaekipage" som High Capacity Transport för att kunna lasta mer gods per körning och därmed sänka sina utsläpp. Nu tar de nästa steg: det gigantiska ekipaget ska drivas med el.

Bevego utmanar ellastbil med tungt gods

I oktober anlände den efterlängtade ellastbilen från Scania till LBC Frakt för att sättas i trafik för Bevego. Detta är ett helt unikt projekt där Bevego, LBC Frakt och Scania testar vad som är möjligt kring transporter på el. Om Bevegos tunga och långa transporter kan utföras med en ellastbil, samtidigt som god servicen bibehålls, tas ett viktigt steg mot fossilfria transporter.