Volvo

Listar alla artiklar taggade med: Volvo

Fridlysta djur får flyttas från batterifabriken i Torslanda

Volvo och Northvolts planerade batterifabrik i Torslanda, Göteborg, är tänkt att byggas på marker med fridlysta grod- och kräldjur. Länsstyrelsen ger nu dispens för att samla in och flytta de skyddade djuren.

Upplev Biogas Roadshow i efterhand

Den 12 och 13 oktober var det premiär för Biogas Roadshow i Östersund och Sundsvall. Eventen bjöd på provkörning och mingel med branschfolk. Missade du eventen, kan du få uppleva en del av den i sällskap med Tina Thörner som tar dig med på en rundtur och pratar med dem som var på plats.

Felicia vann kvaltävling till Yrkes-SM

Felicia Bendroth från Tomelilla vann kvaltävling till Yrkes-SM i Halmstad. Tävlingen avgjordes igår och var den sista kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen hölls på Kristinehedsgymnasiet i Halmstad. Dagens vinnare heter Felicia Bendroth och går sista året på Malenagymnasiet inriktning transport i Sjöbo.

Volvo Autonomous Solutions presenterar prototyp av självkörande lastbil för fjärrtransporter

Volvo Autonomous Solutions presenterar prototyp av självkörande lastbil för fjärrtransporter i Nordamerika. Volvo Autonomous Solutions och Aurora har uppnått nästa milstolpe i sitt samarbete om att ta fram självkörande lastbilar för motorväg i USA. Idag presenteras en prototyp av Volvo Lastvagnars flaggskeppmodell VNL för fjärrtrafik, som är integrerad med teknologi utvecklad av Aurora (Aurora Driver). Den utgör ett viktigt steg mot en kommersiell lansering av helt självkörande lastbilar i klass 8 i Nordamerika.

ICAs första ellastbil tas i drift

ICA tar viktiga steg mot netto noll klimatpåverkan och fossilfria transporter när de den 31 augusti sätter in sin första eldrivna lastbil i trafik i Stockholmsområdet inom ramen för samarbetet med Volvo Lastvagnar. Ett steg mot att ha helt fossilfria transporter i storstadsregionerna 2025, inklusive hemleverans till kund.

Volvolastbilar ska tillverkas i Kina

Volvo Trucks förvärvar JMC Heavy Duty Vehicle, ett dotterbolag till Jiangling Motors i Kina. Köpet inkluderar en produktionsanläggning i Taiyuan i Shanxiprovinsen. Affären kostar cirka 1,1 miljarder svenska kronor. Målet är att i slutet av 2022 tillverka nya Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX-lastbilar i Taiyuan för kinesiska kunder.

Månadslång strejk hos Volvo i USA

Volvo Trucks North America och det amerikanska facket United Auto Workers, UAW, nådde en preliminär central överenskommelse den 1 juli 2021 om ett nytt sexårskontrakt för cirka 2 900 anställda vid Volvos New River Valley (NRV) fabrik i Virginia.

Volvo Lastvagnar och DFDS samarbetar för att elektrifiera transporter i leverantörskedjan

DFDS, det största sjöfrakt- och logistikföretaget i norra Europa och Volvo Lastvagnar, startar upp ett samarbete för att elektrifiera tunga transporter. Som ett första steg kommer DFDS att använda en helelektrisk lastbil för att leverera delar till Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve. Detta initiativ är en viktig milsten för att kunna bygga en fossilfri leverantörskedja för AB Volvo.

Thermomax förnya hela sin flotta

Det norska transportföretaget Thermomax med inriktning på inrikesleveranser, meddelar idag att de kommer att förnya hela sin fordonsflotta. Företaget, som strävar efter att använda miljövänliga och ändamålsenliga fordon, anser att denna förändring kommer att bidra avsevärt till en hållbar utveckling av företaget samtidigt som man blir en del av förändringen för miljön.

Tamro testar Volvo Lastvagnars första eldrivna lastbil tillsammans med TGM AB

Som Sveriges enda oberoende aktör för distribution av läkemedel testar Tamro, tillsammans med TGM AB, som är transportör för DB Schenker, Volvo Lastvagnars eldrivna lastbil Volvo FL Electric. Lastbilen utgår från Tamros distributionslager i Hisings Backa och har sedan hösten 2020 använts för transporter i centrala Göteborg.