Transport

Listar alla artiklar taggade med: Transport

Stigande efterfrågan på samma dag-leveranser

Undersökningar gjorda av hemleveransspecialisten ParcelHero i Storbritannien avslöjar att 56 procent av nätkunderna anser att alternativet för leverans samma dag är viktigt. Den andelen har stigit med 33 procent från år 2020. Exakt hur motsvarande siffror i Sverige ser ut, framgår inte.

Allt fler tyska chaufförer har migrationsbakgrund

Författarna till en tysk studie analyserar hur utbredd förekomsten av migranter och flyktingar är på den tyska arbetsmarknaden. Studien är gjord av Friedrich-Ebert-Stiftelsen och gör gällande att det många lastbilschaufförer har migrationsbakgrund och att Tyskland inte längre kan klara sig utan dessa. Hur ser det ut i Sverige?

Brister bland budfirmor som levererar hemkört

Idag är det lätt att, åtminstone i våra städer, få pizzan, burgaren eller annan mat levererad ända fram till dörren. Det är emellertid inte lika lätt att utröna huruvida företaget som kör hem maten behöver ha trafiktillstånd och vilotidsbok eller kanske inte någotdera. Och vem är det mottagaren betalar – pizzerian, budfirman eller budfirmans förare? Vi sätter fokus på två företag som levererar mat, men som har helt olika upplägg.

För tredje året i rad

Scania Sverige marknadsledare 2021

2021 blev ytterligare ett starkt år för Scania Sverige AB. För tredje året i rad är Scania marknadsledande på tunga lastbilar med hela 44,8 procent av försäljningen.

Debattartikel

Gott nytt år var det ja, men blir det verkligen så?

Ett år har passerat och ett nytt år har startat, så långt är det rätt, men inte något nämnvärt längre tyvärr. Det må vara ett nytt år då man hoppas att saker och ting ska bli bättre än det som varit, men starten som detta nya år börjat med, känns mer som en början till slutet för svensk industri.

Slarv ledde till dryga böter för brittisk förare

Även i Storbritannien finns det lastbilschaufförer som lämnar säkerhetstänket och det sunda förnuftet hemma när de beger sig ut på vägarna. Den brittiske föraren får böter på mer än 800 pund vilket motsvarar cirka 10 000 kronor och fordonet beslagtas.

2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Antalet registrerade Mercedes-Benz lastbilar i segmentet över sex ton ökade med mer än 20 procent under 2021 jämfört med 2020. Med en marknadsandel på 10,6 procent, befäster Mercedes-Benz sin position som landets klart största importmärke när det gäller lastbilar.

Scania introducerar mångsidiga hybrider

Scania berättar att de nu lanserar mångsidiga hybrider med eldrift som har kapacitet förr nollutsläpp och tyst gång. Scania beskriver fordonen som mogna, fullfjädrade produkter som kommer med alla de funktioner och möjligheter man förväntar sig av Scania, samtidigt som man också får elektrifiering, möjligheten att köra på förnybara bränslen samt rejäla bränslebesparingar.

Veho förvärvar Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet

Att accelerera sin tillväxt i Sverige med Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige, är en viktig del i Vehos långsiktiga tillväxtstrategi och komplementerar företagets djupa partnerskap med Daimler Trucks.

Smugglade narkotika i tegelpannor och gasbehållare

I två gasbehållare hittade tullkriminalen 78 kilo amfetaminpreparat, 5 kilo narkotikaklassat läkemedel och 22 000 tabletter ecstasy. Några dagar senare kom 93 kilo cannabis gömt i tegelpannor från Spanien till samma mottagare. Nu åtalas två män i 40-årsåldern för synnerligen grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. En tredje man, som är son till en av de två männen, åtalas för grovt narkotikabrott.