WEBB-TV
Speditörerna är inte misstänkta för något brott. Foto: Göran Rosengren Speditörerna är inte misstänkta för något brott. Foto: Göran Rosengren

Rutinkontroll slutade med ADR-brott och otillåtet cabotage

En transport som rutinmässigt stoppades av trafikpolisen i Helsingborg under onsdagen visade sig innehålla farligt gods. Något som föraren inte kände till. Senare under kontrollen framkom det att den aktuella transporten dessutom var ett otillåtet cabotage.
Se inslaget i Proffs Webb-TV!

[pro_ad_display_adzone id=”46569″]

Efter att trafikpolis Farid Umeflod vinkat in det utlandsregistrerade ekipaget går han rutinmässigt igenom frakthandlingarna. Och genast misstänker han att något är fel med transporten.
– Jag tror att det finns farligt gods på trailern, men chauffören säger att han inte känner till det, säger Farid.

Misstankarna visar sig stämma. Liksom att det något senare under kontrollen uppstår misstankar om att transporten delvis är en inrikestransport.
– Enligt frakthandlingarna ska det vara en renodlad internationell transport, men jag har fått en känsla av att det inte stämmer, förklarar Farid.

Under tiden Farid utreder ärendet har hans kollega, Richard Karlsson vinkat in ett annat trailerekipage.
– Den vägde lite väl mycket på drivaxeln. Föraren har lastat 19 pallar kakelplattor längst fram vilket ger en felaktig viktfördelning som inte fungerar i kombination med en tvåaxlad dragbil, säger Richard.

Hur de båda ärendena slutade kan du se i videoinslaget nedan.

Proffs Webb-TV


[pro_ad_display_adzone id=”221″]

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-19 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: ADR Cabotage Helsingborg Överlast Trafikpolisen Transportfusket Webb-TV