Helsingborg

Listar alla artiklar taggade med: Helsingborg

LKW om cabotageärendena: ”Vi har lärt oss en läxa”

Två LKW Walter-ekipage stoppas av trafikpolisen i Helsingborg. Båda blir misstänkta otillåtna cabotage. En av åkarna vägrar betala och när klampen senare låses upp, lämnar ekipaget platsen för att lossa godset trots att inga pengar betalats. LKW Walter berättar hur de agerat och att även de lärt sig av det inträffade.
Nokian

LKW-åkare smet utan att betala när klampen togs av

En av trafikpolisens bilinspektörer i Helsingborg vinkar in ett bulgariskt trailerekipage. Bakom hänger en LKW-trailer. Föraren hävdar att han kör kombitrafik, men eftersom det mesta i dokumentväg är fel, landar det hela i ett otillåtet cabotage, något som åkeriet motsatte sig med all önskvärd tydlighet. Och innan det ärendet är avslutat, blir LKW Walter föremål för ytterligare ett otillåtet cabotage.
Daf

Åtta överlaster på två dagar – ”vi omhändertog två körkort”

”Jag kör ut och hämtar in något”. Så låter det ofta när Proffs besöker polisens kontrollplats i Helsingborg. Och att ”hämta in något” innebär inte sällan att det skrivs rapporter av olika slag, böter delas ut och körkort omhändertas.
Aspök

Telefonprat avslöjade cabotagefuskande bulgar

Trafikpolisens dag inleddes med hastighetsövervakning runt skolor i Helsingborgs stad. Därefter förflyttade sig hela gänget ut till kontrollplatsen vid Långeberga – och snart såg arbetsdagen ut som den brukar igen. Framåt kvällen kunde man dra ytterligare ett streck på ”cabotage-tavlan” i polishuset efter att ha stoppat en telefonpratande chaufför som körde för ett åkeri som inte är helt obekant för trafikpolisen i Helsingborg.
Meca Tunga Delar

Postnord ertappades med otillåtet cabotage – ”Vårt fel”

Under förmiddagen igår, måndag, stoppas en bulgarisk dragbil med Postnordtrailer. Ganska omgående står det klart att det rör sig om en cabotagetransport och något senare, konstateras att det är en otillåten sådan. Postnord menar att åkeriet inte kan belastas för det inträffade.
Daf

Fyra otillåtna cabotage på tre dagar – i Helsingborg

Trafikpolisen i Helsingborg fortsätter kampen mot transportfuskarna – som uppenbarligen är många till antalet. Proffs är på plats på Långeberga kontrollplats under onsdagen, när trafikpolis Farid Umeflod rullar in med en bulgarisk dragbil med finskregistrerad trailer bakom sig. Snart står det klart att det rör sig om ett otillåtet cabotage. Och innan vi hinner sätta en redaktionell punkt för den berättelsen på fredagen – har trafikpolisen fångat ytterligare tre misstänkta fuskare. Två i går och ytterligare en idag.
TRP

Personal på GDL satte stopp för rattfull chaufför

I onsdags förmiddag får Polisen larm om en misstänkt rattfylla på ett företagsområde i södra Helsingborg. Trafikpolisen, som vid tidpunkten befann sig på kontrollplats Långeberga, ryckte ut. Tillsammans med företagets personal, kunde man sätta stopp för en alkoholpåverkad chaufförs framfart.
Hultsteins

Överlastade lättlastare igen och igen och igen…

Under förra veckan arbetade Helsingborgs yrkestrafikgrupp på kontrollplats Långeberga utanför Helsingborg. Solen gassade och fick asfalten på kontrollplatsen att bli verkligt varm. För en del blev besöket på platsen en svettig upplevelse.
Nokian

Noll koll på ADR

Torsdagen den 11 juli var det åter ”öppet” på kontrollplats Långeberga utanför Helsingborg. Fyra trafikpoliser var på plats och snart tog en av dem in ett estniskt trailerekipage. Sedan blev fyra poliser till fem när ett för oss nytt ansikte dök upp och med sig in hade hon ett personbilsekipage med släp.
Aspök

Lastsäkring, överlaster och ett tappat hjul

På poliskontrollen i Helsingborg är det inte semester. Lastsäkring, överlaster och ett tappat hjul hamnade i fokus under vårt korta besök. En del var mindre nöjda med resultatet av det påtvingade besöket på kontrollplatsen.