Helsingborg

Listar alla artiklar taggade med: Helsingborg

Här slutade resan för ”mörkad” och osäkrad ADR-transport

Gods som inte har lastsäkrats tillräckligt är något som trafikpolisen upptäcker inte alldeles sällan. Även farligt gods som gömts bland annat gods är en farlig men inte helt ovanlig företeelse. Och när dessa båda brister kombineras, då är det en ”mix” som kan sluta i katastrof på mer än ett sätt.
- Det kan få allvarliga konsekvenser för både människor och miljö, förklarar Farid Umeflod, gruppchef på trafikpolisen i Helsingborg efter att nyligen ha hanterat ett sådant ärende.

Överlastad, otillåten cabotagetransport utan vinjett fast i kontroll

Det var mycket som inte stod rätt till med den bulgariska transporten. Trafikpolis Christer Hansson tar sig för pannan när han berättar om alla fel som upptäcktes vid kontrollen igår, torsdag.
- Jag vet inte, men det känns som att vi nog aldrig tidigare har haft ett ärende som spänner över så många lagstiftningar, säger han.
VBG onspot

Chaufför Hasse Johansson: Jag är besviken på myndigheterna

Gränser stängs runt Sverige och köerna mellan länder som har stängt gränserna, växer. Restriktioner har införts på företagen där det lossas och lastas, men när vi ställer frågor till chaufförer, får vi lite olika bilder. Chauffören Hasse Johansson är besviken på både regering och myndigheterna.
Hultsteins

Tvi tyckte chauffören om lastsäkringsböter

Trafikpolis Farid Umeflod i Helsingborg sitter i personalrummet på Långeberga kontrollplats och följer trafiken ute på E6 via tv-monitorer på väggen. Personbilstrafiken har minskat radikalt i dessa ”covid-19-tider” och även avstånden mellan långtradarna har ökat. Men trafiken är tillräckligt omfattande för att Farid och hans kollegor ska kunna fylla sina arbetsdagar. Vilket uppenbarligen inte uppskattas av alla.
Mabi_2020-02

Postnord kallas till Näringsdepartementet efter upprepade olagliga transporter

Strax före jul kunde Proffs avslöja att Malmöbaserade Alguns Åkeri avslöjats med att ha använt sig av förare som körde med dubbla förarkort. Ett åkeri som frekvent anlitas av Postnord. Den 13 februari i år är det dags för ytterligare ett avslöjande som involverar det statligt ägda post- och logistikföretaget. Då stoppas en rumänsk dragbil med en svenskregistrerad Postnordtrailer av trafikpolisen i Helsingborg. Snart kunde polisen konstatera att det rörde sig om en otillåten cabotagetransport. Sanktionsavgiften betalades och här kunde historien ha slutat samt gått obemärkt förbi. Om det inte vore för en lastbilstidning som envist håller ögonen på transportfusket – och en minst lika outtröttlig riksdagsledamot som gång på gång ställer ansvariga ministrar mot väggen i sin kamp för en schystare tillvaro i vägtransportbranschen.
Hultsteins

11 otillåtna cabotage på en vecka – i Helsingborg

När trafikpolisen i Helsingborg summerar sin arbetsvecka är det med blandande känslor vi konstaterar att elva transportörer har rapporterats för otillåtet cabotage. Utanför polishuset i staden radas ekipagen upp och stundtals blir det trångt på gatan. Det positiva är att fuskarna avslöjas – det negativa är den dystra statistiken – att det tycks rulla oerhört många otillåtna cabotage på vägarna.
VBG onspot

Polisen stoppade 7 otillåtna cabotage på några timmar

Under två dagar den här veckan har trafikpolisen i Helsingborg haft fullt fokus på cabotagetransporter. Detta har resulterat i sju otillåtna transporter som alla fått betala vardera 40 000 kronor i förskott på sanktionsavgift.
Hultsteins

Fem otillåtna cabotage på tre dagar – i Helsingborg

Den som jobbar i vägtransportbranschen har för längesedan förstått att olagliga inrikes transporter är vardagsmat. Varje dag rullar tusentals lastbilsekipage förbi Helsingborg i Skåne – endast en handfull hinner trafikpolisen med att kontrollera – och inte sällan slutar kontrollen i ett otillåtet cabotage. Under förra veckan blev det fem nya ”streck” på Helsingborgspolisens whiteboard.
Nokian

Tre av tre hade överlast – en körde otillåtet cabotage

När trafikpolis Farid Umeflod från Helsingborg beger sig ut på sitt första arbetspass efter några veckors ledighet möts han ganska omgående av den verklighet som råder på vägarna. Efter att ha avslutat några snabbare ärenden ställer han sig frågan; ”var någonstans i akvariet ska jag nu placera ut flötet?”.
Mabi_2020-02

Postnordtransport fast för otillåtet cabotage

Under en av trafikpolisens fortbildningsinsatser hade fyra trafikpoliser och lika många bilinspektörer mobiliserat sig på Flåssmyrs kontrollplats (E4) vid Skånes Fagerhult. Redan tidigt på förmiddagen hade man ertappat ett åkeri med att köra otillåtet cabotage. Ett par timmar senare var det dags igen – när ett av Postnords ekipage rullar in på ”arenan”.
Aspök