Cabotage

Listar alla artiklar taggade med: Cabotage

Överlastad, otillåten cabotagetransport utan vinjett fast i kontroll

Det var mycket som inte stod rätt till med den bulgariska transporten. Trafikpolis Christer Hansson tar sig för pannan när han berättar om alla fel som upptäcktes vid kontrollen igår, torsdag.
- Jag vet inte, men det känns som att vi nog aldrig tidigare har haft ett ärende som spänner över så många lagstiftningar, säger han.

Tvi tyckte chauffören om lastsäkringsböter

Trafikpolis Farid Umeflod i Helsingborg sitter i personalrummet på Långeberga kontrollplats och följer trafiken ute på E6 via tv-monitorer på väggen. Personbilstrafiken har minskat radikalt i dessa ”covid-19-tider” och även avstånden mellan långtradarna har ökat. Men trafiken är tillräckligt omfattande för att Farid och hans kollegor ska kunna fylla sina arbetsdagar. Vilket uppenbarligen inte uppskattas av alla.
VBG onspot

Dikeskörning ledde till klampning – bakom låsta grindar

När det bulgariska ekipaget körde av vägen i halkan och bränsletanken började läcka, upptäcktes det att den nordmakedonske föraren saknade förartillstånd och inte kunde uppvisa rätt dokument för inkommande last. Transporten blev då ett otillåtet cabotage. När sanktionsavgiften och bärgningen skulle betalas, blev det tvärstopp.
Mabi_2020-02

Fel färdskrivare blev omständlig historia för bulgarisk åkare

Grundläggande för att få påbörja en cabotagetransport, är att hela den inkommande internationella lasten först måste lossas innan lastning kan påbörjas. Detta visar sig fortfarande inte fungera smärtfritt hos en del speditörer och åkare. Och om ett fordon har fel sorts färdskrivare, blir det inte sällan en dyr historia.
Nokian

11 otillåtna cabotage på en vecka – i Helsingborg

När trafikpolisen i Helsingborg summerar sin arbetsvecka är det med blandande känslor vi konstaterar att elva transportörer har rapporterats för otillåtet cabotage. Utanför polishuset i staden radas ekipagen upp och stundtals blir det trångt på gatan. Det positiva är att fuskarna avslöjas – det negativa är den dystra statistiken – att det tycks rulla oerhört många otillåtna cabotage på vägarna.
VBG onspot

Polisen stoppade 7 otillåtna cabotage på några timmar

Under två dagar den här veckan har trafikpolisen i Helsingborg haft fullt fokus på cabotagetransporter. Detta har resulterat i sju otillåtna transporter som alla fått betala vardera 40 000 kronor i förskott på sanktionsavgift.
VBG onspot

Fem otillåtna cabotage på tre dagar – i Helsingborg

Den som jobbar i vägtransportbranschen har för längesedan förstått att olagliga inrikes transporter är vardagsmat. Varje dag rullar tusentals lastbilsekipage förbi Helsingborg i Skåne – endast en handfull hinner trafikpolisen med att kontrollera – och inte sällan slutar kontrollen i ett otillåtet cabotage. Under förra veckan blev det fem nya ”streck” på Helsingborgspolisens whiteboard.
Hultsteins

Tre av tre hade överlast – en körde otillåtet cabotage

När trafikpolis Farid Umeflod från Helsingborg beger sig ut på sitt första arbetspass efter några veckors ledighet möts han ganska omgående av den verklighet som råder på vägarna. Efter att ha avslutat några snabbare ärenden ställer han sig frågan; ”var någonstans i akvariet ska jag nu placera ut flötet?”.
Nokian

Yrkestrafikveckan i Dalarna – narkotikabrott, överlaster och otillåtet cabotage

Trafikpolis Magnus Sammils patrullerar vägarna i Dalarna med motorcykel när han får syn på en lastbil vars hytt lyser rött inuti. Det är fråga om ”någon form av extrem belysning”, förklarar Magnus som ganska snabbt bestämde sig för att ta en närmare titt på ekipaget.
Mabi_2020-02

Postnordtransport fast för otillåtet cabotage

Under en av trafikpolisens fortbildningsinsatser hade fyra trafikpoliser och lika många bilinspektörer mobiliserat sig på Flåssmyrs kontrollplats (E4) vid Skånes Fagerhult. Redan tidigt på förmiddagen hade man ertappat ett åkeri med att köra otillåtet cabotage. Ett par timmar senare var det dags igen – när ett av Postnords ekipage rullar in på ”arenan”.
Mabi_2020-02