Överlast

Listar alla artiklar taggade med: Överlast

Litauisk polis körde överlastad lättlastare

Blir man stoppad med överlast i Västerås, hjälper det inte att köra ”kollegajargongen”. Är det överlastat, så är det – oavsett yrke och nationalitet.
Aspök

Tre av tre hade överlast – en körde otillåtet cabotage

När trafikpolis Farid Umeflod från Helsingborg beger sig ut på sitt första arbetspass efter några veckors ledighet möts han ganska omgående av den verklighet som råder på vägarna. Efter att ha avslutat några snabbare ärenden ställer han sig frågan; ”var någonstans i akvariet ska jag nu placera ut flötet?”.
Mabi_2020-02

Yrkestrafikveckan i Dalarna – narkotikabrott, överlaster och otillåtet cabotage

Trafikpolis Magnus Sammils patrullerar vägarna i Dalarna med motorcykel när han får syn på en lastbil vars hytt lyser rött inuti. Det är fråga om ”någon form av extrem belysning”, förklarar Magnus som ganska snabbt bestämde sig för att ta en närmare titt på ekipaget.
Hultsteins

Skulle köra några kilometer i Sverige – fick betala 27 000

En portugisisk transportör fick betala dyrt för att köra en tung maskindel mellan port 6 i Göteborgs hamn till Danmarksterminalen i samma stad. Drygt 27 000 kostade det efter att trafikpolisen stoppat och kontrollvägt ekipaget.
Åkaren i Sverige

Överlast, bromslöst och dålig lastsäkring – resultatet av tre kontrollerade fordon

En dragbil utan bromsar på drivaxeln, överlast och dåligt surrat (väldigt tungt) gods. Lägg därtill en obesiktigad färdskrivare och två obetalda vägavgifter och du har en tämligen god bild av hur det ser ut när landets trafikpoliser kontrollerar tunga fordon och dess förare. Nyss nämnda brister har vi hämtat från trafikpolisens summering av tre kontrollerade ekipage – två i tisdags och ett under torsdagen.
Mabi_2020-02

Tunga lättlastare fick bakläxa av trafikpolisen i Hudiksvall

Parkeringsfickorna utmed E4 i trakterna kring Hudiksvall fylldes snabbt med fordon av olika slag efter att trafikpolisen påbörjat arbetspassets kontrollverksamhet på måndagen. Precis som tidigare, sticker bland annat 3,5-tonslastbilarna, de så kallade ”lättlastarna”, ut när vi summerar kontrollen.
VBG onspot

Cabotagefuskare fastnade i Helsingborgskontroll

Söndagens kontrollverksamhet på E6 vid Långeberga i Helsingborg innebar ”nätet fullt” för trafikpolisen. Överlastade fordon och cabotage bringade återigen in pengar till statskassan. I skrivande stund har dock ett åkeri inte betalat in förskottet på sanktionsavgiften. Klampen är upplåst men ekipaget står i skrivande stund kvar i Helsingborg.
Hultsteins

Överlastade lättlastare fortsätter att rulla in på Långeberga

Överlastade 3,5-tons lastbilar är en vanlig syn på landets kontrollplatser. Ofta är det med förvåning förarna av dessa ekipage ser när de digitala siffrorna på polisens våg tickar iväg för att raskt passera 3 500 kilo. Poliserna däremot blir inte längre lika förvånade.
Under torsdagen kontrollerades på kort tid två lättlastare. Båda fick maximala böter för överlast.
VBG onspot

Ännu en överlastad lättlastare. Ännu ett omhändertaget körkort

Att ha tunga behörigheter på körkortet betyder inte att man får köra för tunga laster med lättlastare. Detta fick en förare erfara i Sala då ännu en tung lättlastare hindrades från fortsatt färd.
Åkaren i Sverige

Blev av med körkortet två gånger samma dag

Överlastade lätta lastbilar fortsätter rulla omkring på våra vägar. I Sala lyckades en förare av en sådan, bli av med körkortet två gånger och få böter båda gångerna. Och hur sunt är det att ha en oljedunk tillsammans med lösa livsmedel.
Aspök