Polsk lättlastare hade last för två

I fredags, den 31 maj, publicerade Proffs en artikel som berättade att Volvo Cars börjat väga inkommande 3,5-tons lastbilar i Göteborg. Volvo är däremot inte det enda företaget som har det behovet. Under morgontimmarna idag ertappades ytterligare en ”lättlastare” med allt för tung last.
Däcken på den lilla lastbilen gjorde transporten
Däcken på den lilla lastbilen gjorde transporten "självmarkerande".

Under tisdagsmorgonen kommer trafikpolis Richard Karlsson ikapp en 3,5-tonslastbil på E6 vid Rydebäck strax söder om Helsingborg. Den ser tung ut och Richard bestämmer sig för att vinka med sig fordonet in på kontrollplatsen vid Långeberga.

När ”lättlastaren” placerats på vågen, bekräftas misstankarna om överlast.
– Den hade lastat 960 kilo för mycket, vilket motsvarar 98 procent, förklarar Richard som samtidigt konstaterar att föraren med minsta tänkbara marginal slapp se sitt körkort omhändertaget.

Gränsen för körkortsomhändertagande går vid 100 procents överlast. Däremot serverades föraren snart ett krav om böter på 4 000 kronor, som snabbt betalades på plats.
– Nu väntar han på en kollega som ska ta över en del av lasten så att hans bil kommer ner till laglig vikt, berättar Richard Karlsson.

Godset ombord har lastats på en plastfabrik i Polen och var på väg till Göteborg till ett företag med samma namn som det polska. På företagets hemsida läser vi att deras kunder till stor del är fordonstillverkare och komponenttillverkare inom fordonsindustrin.

Det ska understrykas att Proffs inte känner till om godset ifråga bestod av delar till fordonsindustrin!

Läs även:

Efter alla överlaster – Volvo Cars väger 3,5-tonnarna

 

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-04 10:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Lättlastare Överlast Trafikpolisen Trafiksäkerhet Transportfusket