Trelleborgs Hamn

Listar alla artiklar taggade med: Trelleborgs Hamn

Dyra kökskranar stulna från trailer

Natten mellan den 15 mars och 16 mars 2022 stals en vit lastbilstrailer med texten "DB Schenker" på sidorna, inne på ett inhägnat område i anslutning till Trelleborgs hamn. I trailern fanns 22 pallar med köksblandare och takduschar från tillverkaren Armando Vicario. Allt till ett värde av cirka sju miljoner kronor.

Tomas Eneroth inviger Trelleborgs hamn

Idag besöker infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) Trelleborg för att delta vid invigningen av den nya hamnen.

All time high för lastbilar och trailers i Trelleborgs Hamn

Godsflödena ökade under 2021 och mer än 100 000 fler fraktenheter hanterades i Trelleborgs Hamn, trots pågående pandemi. Den största ökningen kan noteras på den intermodala och konventionella järnvägstrafiken. Trelleborgs Hamn var den enda RoRo-hamnen i Sverige som hade positiva frakttal under 2020 och den uppåtgående trenden fortsatte 2021. Prognoserna framåt pekar också på en positiv utveckling. Det skriver Trelleborgs Hamn AB i ett pressmeddelande.

Lastbilar och trailers upp 20 procent i Trelleborgs hamn

Trelleborgs Hamn som bygger ut och utvecklar hamnen i ett högt tempo har också haft en mycket positiv utveckling avseende volymer när vi summerar första halvåret 2021.

Nu flyter lastbilstrafiken i Trelleborgs hamn

I ett projekt tillsammans med Hogia har Trelleborgs Hamn infört en helautomatisk gate-in lösning för den befintliga hamninfarten. Den nya lösningen innebär att lastbilen är i rörelse under hela inpasseringen utan att behöva stanna för att visa biljett, vilket skapar ett konstant flöde och effektiviserar inpasseringen och något som får positiva effekter på både miljö och trafiksäkerhet.