Armando Vicarios produkter tillhör det dyrare segmentet. Armando Vicarios produkter tillhör det dyrare segmentet.

Dyra kökskranar stulna från trailer

Natten mellan den 15 mars och 16 mars 2022 stals en vit lastbilstrailer med texten "DB Schenker" på sidorna, inne på ett inhägnat område i anslutning till Trelleborgs hamn. I trailern fanns 22 pallar med köksblandare och takduschar från tillverkaren Armando Vicario. Allt till ett värde av cirka sju miljoner kronor.

Trailern som kom in i Sverige lördagen den 12 mars från Italien via Tyskland var lastad med 10 pallar kökskranar/köksblandare i olika färger samt 12 pallar med takduschar. Ett vittne har sett när trailern körs iväg av en vit Volvo dragbil som även tappar trailern.

Tjuvarna stjäl en 5 tons gaffeltruck inne på en av Trelleborgs hamns logistikcentraler som de sedan använder för att lyfta och återigen koppla den stulna trailern på dragbilen. Ekipaget körs sedan cirka 1 kilometer från stöldplatsen där lasten sannolikt lastas över på en annan trailer med samma truck. Trailern är anträffad tom på platsen.

Flera chaufförer har haft sin dygnsvila i hamnen under natten, kanske finns det någon som sett stölden eller delar av den? Någon som kommit i kontakt med de stulna produkterna?

Tveka då inte att kontakta polisen i region syd på telefon 114 14 och ange att det gäller ärende K292286-22 eller ring vår tipstelefon 020-325 325, du kan även maila tips@larmtjänst.se.

Om artikeln

Publicerad: 2022-04-08 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Godsstöld Larmtjänst Schenker Trailerekipage Trelleborgs Hamn vittne