mord

Listar alla artiklar taggade med: mord

Misstänkt styckmördare pekas ut som ”chaufför”

Bland annat Expressen skriver om lastbilschauffören från Spånga vars fru försvann och att han hjälper till att leta efter henne. Idag sitter mannen åtalad för att själv ha bragt henne om livet och skymfat kroppen. Idag väcks åtal mot mannen för mord och brott mot griftefriden.

Daf

Nya uppseendeväckande rättsfall – varje dag

Rättsligt händer något varje dag som väcker uppmärksamhet. Nyligen har jag varit i Luleå och Piteå och följt styckmordsmålet från Boden, där domen kom häromdagen. Den 22-årige tilltalade befanns skyldig till mord och fick fängelse i fjorton år. Den mördade unga kvinnans anhöriga får ett livslångt lidande.

Diodhuset

Lindomefenomen rör upp känslor

Lindomeproblematiken fortsätter inom rättsväsendet. Ni minns väl alla det tragiska mordet i Lindome, där en äldre man i sin egen bostad slogs ihjäl med sin stekpanna sedan två män olovligen berett sig tillträde till hans hus för att stjäla? Eftersom det utredningsmässigt inte gick att fastställa vem som hållit i stekpannan och inte heller att den andre av de två i något avseende ? fysiskt eller psykiskt ? hade medverkat i dödandet, frikändes båda för mord alternativt för medverkan till mord.

Daf