Chaufför död efter bråk i Felixstowe

Omständigheterna kring hur den 36-årige litauiske lastbilschaufför omkom på en lastbilsparkering i Felixstowe har hittills varit höljt i dunkel. Initialt anhölls fyra chaufförer på plats misstänkta för mord. Nu har domstolsförhandlingar avhållits och förklaringarna kommit på plats.

Det var i mitten av oktober 2021 som en litauisk chaufför dött efter ett bråk på DRS Logistics lastbilsparkering nära Felixstowe, Storbritannien.

Fyra lastbilschaufförer greps på platsen misstänkta för mord och togs in till förhör. Männen släpptes senare under utredning i väntan på ytterligare förhör.

Detaljerna kring bråket och hur det ledde till den 36-årige chaufförens död har varit okända för allmänheten fram till förhandlingarna i rätten denna vecka.

Enligt East Anglian Daily Times redogjordes det för domstolen i Ipswich att chauffören hade underliggande hälsoproblem och en historia av tungt drickande. Detta, tillsammans med stressen av händelsen, tros ha bidragit till hans död.

Chauffören hade varit berusad redan när han anlände till lastbilsparkeringen där han träffade litauiska kollegor. En av dessa fyra kollegor ska ha hamnat i ordväxling med den nu avlidne chauffören. Bråket rörde en jämförelse av hur mycket brittiska chaufförer får i lön versus litauiska chaufförer.

East Anglian Daily Times artikel skriver att ”minnena av händelser hade suddats ut eftersom alla förare hade druckit den natten”.

Den avlidne chauffören ska ha varit den som utdelade det första slaget. En patolog från inrikesministeriet drog slutsatsen att blåmärkena på chaufförens ​händer tydde på att han hade utdelat ett slag.

En annan av förarna på platsen berättade i rätten att han hade försökt hålla tillbaka den avlidne, men hade fallit baklänges och slagit huvudet i en lastbil.

Förarna försökte återuppliva den nu avlidne och en ambulans tillkallades. Ambulanspersonalen gjorde sitt yttersta, men han dödförklarades strax efter 02:00 söndagen den 17 oktober 2021.

BBC skriver att chaufförens medicinska dödsorsak beskrevs som ”hjärtstillestånd efter ett bråk i samband med kardiomegali (ett förstorat hjärta) och alkoholism.”

Även artikeln i East Anglian Daily Times uppgav att obduktionen hade ”visat förträngningar av artärerna runt hjärtat och att mannen kan ha haft odiagnostiserad hypertoni, medan hans drickande kan ha orsakat kroniska skador på hans hjärta,” skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-23 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkoholism Lastbilschaufför Litauen mord Polis