Hållbara transporter

Listar alla artiklar taggade med: Hållbara transporter

20-årigt avtal med Sveriges Åkeriföretag förlängs i förtid

Sveriges Åkeriföretag och Circle K har valt att förlänga det mångåriga samarbetsavtalet trots att avtalet går ut först 2022. Tillsammans har de båda parterna arbetat målmedvetet för att säkra långsiktigt hållbara transporter i Sverige, där samarbetet med Circle K är fortsatt viktig för den omställning som medlemmarna i Sveriges Åkeriföretag står inför.

Svenska Retursystem expanderar i Västerås

För att möta en ökad efterfrågan utökar Svenska Retursystem sin logistikverksamhet i Västerås. Under våren byggs anläggningen ut för att få plats med fler kontorsplatser och utökad lageryta. Bolaget kommer även etablera ett Customer Planning & Support center och rekrytera ett tjugotal tjänstemän kommande halvår.

Den svenska transportsektorn kan ta ledningen

Regeringen tillsätter en elektrifieringskommission för transportsektorn. Ska den svenska transportsektorn leda omställningen till att bli fossilfri, behöver staten och näringslivet arbeta tillsammans och Transportföretagen välkomnar beskedet. Nu behövs konkretion med en strategi och en tidplan, ska vi närma oss 70-procentsmålet brådskar det.

Scania vinner Green Truck Award – igen

Vinst fyra år i rad – det är Scanias resultat i det prestigefyllda tyska testet ”Green Truck” där bränsleförbrukningen är det enda som räknas. Tre av branschens ledande premiummärken ställde upp i årets test där 40-tonskombinationer med minst 500 hk jämfördes på den knappt 36 mil långa testslingan på vägar norr om München. Ännu en gång var det Scania, nu med en R540, som visade att den lägsta bränsleförbrukningen går att kombinera med den högsta snittfarten. Ett svårslaget erbjudande för alla europeiska långtradarkunder, tycker Scania.

Solpaneler på taket – så fungerar det

El blir en allt viktigare aspekt för dagens tunga fordon som förbrukar en stor mängd el genererad av generatorn som drivs av motorn. IM Efficiency som snart lanserar SolarOnTop, anser att det blir en ineffektiv process under körning och ännu värre när fordonet går på tomgång. Med solpaneler på taken, blir fordonen mobila solcellsparker.

Långsiktiga planer för transportsektorn saknades i budgeten

Transportsektorns utmaningar är enorma – för att både överleva coronakrisen och samtidigt bli mer hållbar, krävs kraftfullare satsningar och långsiktigare planer i budgetpropositionen för 2021 som presenterades i dag.

Scania ger ut gröna obligationer för hållbara transporter

Scania har framgångsrikt kvalificerat sig som utgivare av gröna obligationer för att påskynda övergången till ett hållbart transportsystem, efter en oberoende bedömning av dess ramverk för gröna obligationer.

PostNord medverkar i globala Green Postal Day

Idag, den 18 september, går Green Postal Day av stapeln där PostNord tillsammans med bland andra Royal Mail, Poste Italiane och Deutsche Post medverkar i syfte att minska postväsendets klimatavtryck. Dagen arrangeras av de internationella organisationerna Internatonal Post Coorporation (IPC) och PostEurop.

PostNord utökar samarbetet med IVECO och beställer 16 nya lastbilar

Ett gott samarbete bär frukt. Med IVECO som en del av fordonsflottan sedan början på 90-talet, väljer PostNord Sverige att investera i 16 nya lastbilar från den italienska fordonstillverkaren. I beställningen ingår den bränsleeffektiva tungviktaren, nya IVECO S-Way, samt IVECO Eurocargo. Lastbilarna beräknas bli levererade under hösten 2020.

DB Schenker: ”Framtidens transporter måste vara hållbara”

Geografisk närhet till kunderna har alltid varit viktig för DB Schenker. Under tidig höst utökas därför samarbetet med ett antal lokala åkerier. Det innebär ett starkare nätverk och förbättrade ledtider.