Green Cargo

Listar alla artiklar taggade med: Green Cargo

ICA byter från lastbil till tåg mellan Borlänge och Luleå

ICA Sverige har börjat transportera livsmedel med tåg mellan Borlänge och Luleå vilket ersätter 6 lastbilar som tidigare kört motsvarande sträcka varje vecka. Genom att använda tåg på sträckan Borlänge-Luleå reducerar ICA Sverige sina CO2-utsläpp med ungefär 440 000 kg årligen och antal körda mil på vägarna minskas med drygt 49 000 mil per år.

Green Cargo: Ökade utsläpp borgar för mer gods på järnväg

Sverige har som mål att utsläppen från inrikes transporter ska minska med minst 70 procent senast år 2030 jämfört med 2010. En ny rapport från Trafikverket visar att ökad lastbilstrafik under 2018, vilket ger stora utmaningar i att klara av att nå klimatmålet.
Hultsteins

Mellanskog lägger flis på Green Cargos tåg

Mellanskog ställer om till klimatsmarta transporter. I oktober gick Mellanskog och Green Cargo in i ett nytt samarbetsavtal där flis nu ska nu transporteras på järnväg istället för på lastbil. Detta för att få säkrare, mer effektiva och mer miljövänligare transporter, säger de.
Daf

Trailertåg på sträckan Skåne – Oslo

Stora mängder lastbilsgods går mellan kontinenten och Norge. Nu öppnar Green Cargo en tågförbindelse som tar lastbilstrailers och containers från Trelleborg och Malmö till Alnabru utanför Oslo.

Cargonet ångrar delvis stoppet

Den 24 oktober i år meddelade norska Cargonet att de skulle avveckla sin intermodala verksamhet i Sverige från den 10 december på grund av sviktande resultat och en dubblering av de svenska banavgifterna. Nu ångrar sig Cargonet delvis och kan tänka sig köra vidare till den sista mars.

Hultsteins