Foto: Green Cargo Foto: Green Cargo

Green Cargo tecknar nytt avtal med Stena Recycling

Green Cargo har ingått ett nytt femårsavtal med Stena Recycling. Avtalet omfattar en transportvolym på 400 000 ton per år, vilket motsvarar cirka 6 000 transporter per år över hela Sverige. Avtalet gäller under perioden 2023–2027 och avser transporter av uttjänt material för återvinning.

Materialåtervinning och resurseffektivitet är viktiga komponenter i den gröna omställningen. Genom fortsatt samarbete möjliggör Green Cargos järnvägstransporter en cirkulär råvaruförsörjning för Stena Recycling.

– En viktig pusselbit för att nå våra klimatmål är ett ökat nyttjande av järnvägstransporter. Genom det fortsatta samarbetet med Green Cargo kommer vi att öka antalet egna vagnar till 151 stycken som transporterar material från flera av våra 90 anläggningar i Sverige, säger Melker Cullin, Logistikdirektör på Stena Recycling.

Stena Recycling använder i stort sett hela Green Cargos trafiknätverk. Green Cargo kommer att använda både privatvagnar och Green Cargo-vagnar för transporterna, liksom transporter av intermodala enheter för att minska klimatavtrycket.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-13 15:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Green Cargo Stena Recycling