Mellanskog lägger flis på Green Cargos tåg

Mellanskog ställer om till klimatsmarta transporter. I oktober gick Mellanskog och Green Cargo in i ett nytt samarbetsavtal där flis nu ska nu transporteras på järnväg istället för på lastbil. Detta för att få säkrare, mer effektiva och mer miljövänligare transporter, säger de.

I pressmeddelandet läser vi att skogen spelar en avgörande roll när det gäller att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Från skogsråvara utvinns material som kan ersätta dagens oljebaserade produkter.

Mellanskog arbetar ständigt för att förbättra sitt miljöarbete och en del av detta är att flytta transporter till järnväg.
– Vi lastar idag stora volymer på järnväg, men har en ambition att ständigt utöka dessa volymer, säger Ann-Britt Asplund, logistikansvarig på Mellanskog. Bra för miljön och bra för våra kunder som vi kan erbjuda en så god totalaffär som möjligt.

Flistransporterna från Mellanskog transporteras mellan Forsbacka och Folkesta där Green Cargo tillhandahåller 22 vagnar som lastas med tre containers på vardera vagn. Varje container rymmer 45 kubik flis om 14,5 ton.

Genom att flytta flistransporterna till järnvägen, minskar Mellanskogs klimatbelastning med 39 ton, enligt deras beräkningar.
– Det här avtalsupplägget gynnar kunder som har säsongsbaserade leveranser likt Mellanskog, säger Johan Roswall, säljare på Green Cargo.

Avtalsupplägget möjliggör för fler kunder att köpa plats i samma systemtåg Transporterna går mellan de terminaler och på de dagar kunderna önskar, vilket ger flexibilitet.

Om artikeln

Publicerad: 2018-10-24 12:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Flistransporter Företagsnyheter Green Cargo Miljö